loader
Foto

Galerie foto

Șantierul Naval din Galați, un generator de investiţii

Paula-Marinela Pîrvănescu, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Ionuţ-Florin Pucheanu, primarul din Galaţi, Rino Brugge, director general Şantierul Naval Damen, sunt invitaţii lui Sorin Burtea pe 2 iulie, la TVRi, de la ora 21.30.

 

În această ediţie (redifuzare din 6 noiembrie 2018), aflaţi povestea Șantierului Naval din Galați, una dintre puținele companii din România cu o istorie dinaintea Marii Uniri.

În cei 125 de ani de activitate neîntreruptă, aici au fost lansate la apă 1.300 de nave.

Până în 1990 au fost realizate cele mai avansate proiecte din punct de vedere tehnologic pentru acele vremuri, inclusiv şapte platforme petroliere aflate încă  în operare.

(w882) Damen

Cooperarea cu Grupul Damen din Olanda a început în 1994, 5 ani mai târziu, compania din Țările de Jos a achiziţionat şantierul din Galaţi. Expertiza adusă s-a văzut în creșterea productivității şi câștigarea unor contracte mari. Modelul economic practicat de grupul olandez este o locomotivă pentru industria locală.

Discutăm și despre colaborarea de succes dintre autorități și conducerea șantierului. Parteneriatul a dus la implementarea a numeroase proiecte sociale, beneficiari fiind gălățenii.

Aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără ajutorul programelor de susținere a investițiilor străine realizate de guvern. Aflaţi informaţii şi despre proiectele dezvoltate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat cu finanţări nerambursabile care, împreună cu forţa șantierului, sunt un generator de întreprinderi mici şi mijlocii.

(w882) Investiti

***

Emisiunea “Investiţi în România!” este difuzată la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova pe postul TVR MOLDOVA.

Puteți urmări această ediție și pe TVR MOLDOVA, pe 2 iulie, de la ora 23.00.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Dirijorul Vladimir Jurowski, invitatul Valentinei Băințan la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 13.00, la „Podcasturile TVR#Enescu”, TVR Cultural difuzează interviul Valentinei Băințan cu dirijorul Vladimir ...

Duminică, 19 mai, de la ora 18:00, urmărim la TVR Târgu Mureș, o nouă ediție "Spirit și Credință".