„Alo, aterizează străbunica!” – comedia de sâmbătă seară la TVR 1

TVR.RO | Joi, 30 Iunie 2022
Sebastian Papaiani şi Adela Mărculescu sunt soţii Ionescu în filmul lui Nicolae Corjos (România, 1981), ce mai are în distribuţie actori ca Mimi Enăceanu, Tamara Buciuceanu-Botez sau Nicu Constantin. Sâmbătă, 2 iulie, ora 21.10, la TVR 1.

Romeo (Sebastian Papaiani) şi Julieta Ionescu (Adela Mărculescu) sunt căsătoriţi, au trei copii şi locuiesc într-un bloc din Capitală, într-un apartament vecin cu cel al mamei lui Romeo (Ileana Stana Ionescu). Aceasta îşi adoră fiul, dar nora nu i-a intrat niciodată în graţii. Problemele familiale nu lipsesc, aşa că, în clipa în care o cunoaşte pe tânăra autostopistă Miki (Adina Popescu), Romeo, încurajat de mama sa, începe să se gândească la divorţ.

(w640)

Numai că aici intervine vajnica străbunică de la Satu-Mare (Mimi Enăceanu), care, urmărind un concert la televizor şi zărindu-l în public pe Romeo alături de amanta sa, descinde urgent în Bucureşti şi se apucă să facă ordine în viaţa nepotului şi a soţiei acestuia. Cu vervă și inteligență, făcând, uneori, haz de necaz, străbunica îl readuce pe Romeo cu picioarele pe pământ, retezându-i aripile de june-prim întârziat.

(w640)

(w640)

Comicul de situaţie, precum şi replicile savuroase şi jocul actoricesc impecabil fac din producţia semnată de Nicolae Corjos un film pe care îl putem urmări oricând cu plăcere. De exemplu, sâmbătă seară, de la 21.10, la TVR 1.

(w640)

Regia Nicolae Corjos

Cu: Sebastian Papaiani, Mimi Enăceanu, Adela Mărculescu, Adina Popescu, Ileana Stana Ionescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Nicu Constantin, Coca Andronescu

TVR +
Canalul TVR YouTube