loader
Foto

„Al patrulea gong: Apel la supraviețuire”

În 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naţionale, TVR 2 a programat de la ora 14.00 (cu difuzare pe TVR MOLDOVA de la ora 15.00) documentarul  semnat de Elena Dinu, un adevărat semnal de alarmă al oamenilor de teatru din România.

 

Invitați: Mircea Rusu, Crina Lință (Președinte Arte dell'Anima), profesor Bogdana Darie (UNATC), Crina Matei, Marinela Țepuș (director al Teatrului Nottara), Demeter András, Alexandru Voicu, Delia Riciu, Sever Bârzan, George  Constantinescu (Teatrul de Artă), Silvia Gagu, Eduard Boț, Dana Porlogea, Răzvan Dragu, Bianca Holobut (coordonator TheDreamers).

Timp de mai multe luni, în 2020, reflectoarele sălilor de teatru au fost stinse și decorurile au rămas, asemenea celor mai mulți actori, într-o tristă așteptare. Actorii au rămas fără obiectul artei și unii chiar și fără venituri. A fost greu și pentru manageri, care au fost nevoiți să găsească o soluție pentru a-i ține aproape pe spectatorii virtuali, dar a fost greu și pentru consumatorii de teatru.

(w882)

Intervievații au povestit propriile experiente. Unii s-au angajat vânzătorii în supermarket, alții barmanii, alții au trăit din veniturile părinților, alții din economii.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...