„Al patrulea gong: Apel la supraviețuire”

TVR.RO | Marţi, 12 Ianuarie 2021
În 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naţionale, TVR 2 a programat de la ora 14.00 (cu difuzare pe TVR MOLDOVA de la ora 15.00) documentarul  semnat de Elena Dinu, un adevărat semnal de alarmă al oamenilor de teatru din România.

Invitați: Mircea Rusu, Crina Lință (Președinte Arte dell'Anima), profesor Bogdana Darie (UNATC), Crina Matei, Marinela Țepuș (director al Teatrului Nottara), Demeter András, Alexandru Voicu, Delia Riciu, Sever Bârzan, George  Constantinescu (Teatrul de Artă), Silvia Gagu, Eduard Boț, Dana Porlogea, Răzvan Dragu, Bianca Holobut (coordonator TheDreamers).

Timp de mai multe luni, în 2020, reflectoarele sălilor de teatru au fost stinse și decorurile au rămas, asemenea celor mai mulți actori, într-o tristă așteptare. Actorii au rămas fără obiectul artei și unii chiar și fără venituri. A fost greu și pentru manageri, care au fost nevoiți să găsească o soluție pentru a-i ține aproape pe spectatorii virtuali, dar a fost greu și pentru consumatorii de teatru.

(w640)

Intervievații au povestit propriile experiente. Unii s-au angajat vânzătorii în supermarket, alții barmanii, alții au trăit din veniturile părinților, alții din economii.

TVR +
Canalul TVR YouTube