loader
Foto

Galerie foto

Aici e Radio Europa Liberă. La microfon Constantin Caradja

Mihaela Crăciun vă invită în această seară, 15 august, de la ora 21.00, să revedeți, la TVRi, povestea prinţului Caradja și a perioadei în care destinul său s-a împletit cu cel al postului de Radio Europa Liberă.

 

Poveștile de viață ale jurnaliștilor Radio  Europa Liberă, de la microfon, din redacție, de la departamentele de cercetare și monitoring, sunt fascinante.

(w882)

La Munchen  a  lucrat aproape 16 ani și prințul  Constantin Caradja, descendent,  în linie directă, din familia principilor Cardja, care au domnit în  Moldova și Valahia. Prima oară a încercat să plece din România la 18 ani dar a reușit abia la 30 de ani, prin căsătoria cu o nemțoaică.

La Europa Liberă, Vlad Georgescu l-a angajat ca producător. Se ocupa, printre altele, de regia de emisie, verifica, cu asistentul de sunet, parametrii tehnici. În discuţia cu Mihaela Crăciun, Caradja consideră că este important faptul că Televiziunea Română dă posibilitatea noii generaţii să înţeleagă și să vadă ce s-a întâmplat la Europa Liberă.

Prinţul Caradja povesteşte despre colegii lui de la Munchen dar şi despre iluștrii înaintași. Străbunicul patern, cunoscut drept pașha Jean Constantin Caradja, a fost un strălucit diplomat care a reprezentat Imperiul Otoman în capitalele europene în a doua jumatate a secolului al XIX lea. Fiul său, un jurist care, pe lângă greacă și latină, vorbea încă șapte limbi străine,  i-a urmat tatălui său în diplomaţie,  reprezentând interesele statului român la Berlin. Străbunicul prințului Caradja pe linie maternă, naturalist, a fost ales membru de onoare al Academiei Române.

(w882)

Plecat de mai bine de 45 de ani din România, inima lui Constantin Caradja bate românește și când interpetează la chitară aproape toate cântecele Mariei Tănase.

***

Realizator:  Mihaela Crăciun

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...