„Adevăruri despre trecut”, spuse în tihnă, sfătos și simplu, la TVR1 | VIDEO

TVR.RO | Miercuri, 09 Septembrie 2020
Din 16 septembrie, în fiecare miercuri, de la 22.20, la TVR 1, marcăm cel de-al 10-lea sezon „Adevăruri despre trecut” printr-o porție dublă de mărturii din istoria noastră recentă.
adevaruri
adevaruri

„Adevăruri despre trecut” continuă să prezinte și în această toamnă, în fiecare seară de miercuri, istorii mai mult sau mai puțin știute despre ce a însemnat viața românilor înainte de 1990. Edițiile celui de-al 10-lea sezon al emisiunii se văd din 16 septembrie, de la ora 22.20, la TVR 1.

(w640) adevaruri

„Se împlinesc deja 6 ani de când mărturisim fără patimă despre destinul omului de rând în comunism. Orice suferință are în ea plâns și smerenie. Astăzi însă, supraviețuitorii povestesc în tihnă, sfătos și simplu, despre cum au învățat să alunece pe spirala durerii”, declară Raluca Rogojină, producătorul uneia dintre cele mai apreciate emisiuni de publicistică a Televiziunii Române.

Arhiva TVR păstrează mărturii cutremurătoare despre realitățile anilor ceaușiști. Istoria a consemnat multe, s-au scris mii de cărți. Dar Televiziunea Română este unica deținătoare a istoriei ultimilor 50 de ani, în imagini. Adevărat depozitar de istorie vie!

(w640)

Realizatorii „Adevăruri despre trecut” vorbesc în imagini și comentarii despre evenimente marcante ale istoriei noastre recente, dezvăluie întâmplări pe care partidul le-a îngropat timp de 50 de ani în dulapul cu cadavre.

Printre subiectele noului sezon se numără: brandurile românești de top din perioada comunistă,

(w640)

tratamentul așa-zișilor alienați mintal, dramele pe care le genera un divorț în perioada comunistă, tehnici operative de filaj SRI, meditația transcedentală, povestea studenților veniți din străinătate,

(w640)

formațiile artistice ale întreprinderilor sau cooperativelor, importanța domeniului cercetării, echipa de fotbal Rapid – cu solidaritatea împărtășită de suporterii ei până în ziua de astăzi, discotecile din vremea comunismului,

(w640)

povestea studiourilor de film de la Buftea, arta afectată de propaganda comunistă etc.

Miercuri seară, la TVR 1 aflăm „Adevăruri despre trecut”, în emisiunea care, de 6 ani, ne aduce fără patimă mărturii despre destinul omului de rând din comunism. Din 16 septembrie, în fiecare miercuri, de la 22.20, echipa coordonată de Raluca Rogojină ne prezintă, timp de o oră, povești adevărate despre ce a însemnat viaţa românilor înainte de 1990.

Producător: Raluca Rogojină

Realizatori: Roxana Tarhon, Carmen Bărbulescu, Raluca Bibiri, Ștefania Țene, Gheorghe Preda, Roxana Iordache

Jurnalist: Lucia Zamfir

 

TVR +
Canalul TVR YouTube