Actualitatea culturală internațională, cu „Art Pass" la TVR3

TVR3 | Sâmbătă, 02 Octombrie 2021
Emisiunea „Art Pass" v-a adus noi ediții la TVR 3, pe 9 și 10 octombrie de la ora 15.30. Ați putut descoperi monumente și muzee din Franța, Spania și Danemarca.
Art pass

În ediția din 9 octombrie, mergem la Paris, unde Arcul de Triumf se pregăteşte de o nouă înfăţişare... temporară, celebrăm Las Fallas, cel mai important festival al Valenciei, descoperim comorile anticilor etrusci, ascultăm povestea unei orgi de secol XVII şi ne plimbăm pe aleile cu parfum de epocă ale oraşului Nisa.

Pe 10 octombrie, audiem Simfonia a X-a, de Beethoven, finalizată în secolul XXI cu ajutorul inteligenţei artificiale, călătorim în mica Toscana din Ţara Galilor, răsfoim pagini de poveste cu ajutorul muzeului interactiv H.C. Andersen House, din Danemarca, aflăm mai multe despre arta lui Pablo Picasso şi vizităm catedrala din Burgos, Spania, care tocmai a împlinit opt secole de existenţă.

(w640) Art pass

***

În fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 15.30, pe TVR3, emisiunea ART PASS vă invită într-o călătorie imaginară prin vizualul contemporan internaţional.

În fiecare episod, timp de 15 minute, aveţi întâlnire cu arta plastică, arhitectura, iniţiativele pline de creativitate şi evenimentele care au îmbogăţit scena artistică, în ciuda pandemiei.

(w640) Miruna Mor

Realizator: Miruna Moraru

TVR +
Canalul TVR YouTube