loader
Foto

Observatori la Parlamentul European: Cum văd tinerii viitorul Uniunii Europene?

Vineri, 29 aprilie, ediția ”Observatori la Parlamentul European” - Europe of Tomorrow aduce în atenție teme fundamentale pentru viitorul Europei și al României: agricultura și așteptările tinerilor studenți români de la Uniunea Europeană.

 

Ne puteţi urmări exclusiv online, de la ora 13:00, pe canalul Youtube al TVR (https://www.youtube.com/c/TVRcanaluloficial), pe pagina de Facebook a canalului TVR1 (https://www.facebook.com/fanTVR1) și pe Instagram.

Emisiunea ”Observatori la Parlamentul European” beneficiază de un grant din partea Parlamentului European și este un proiect dedicat Conferinței privind viitorul Europei, ce abordează teme precum sănătatea, democrația europeană, migrația, valori și drepturi, statul de drept, securitatea, educația, cultura și tineretul, o economie mai puternică, justiție socială și locuri de muncă, schimbările climatice și mediul, Uniunea Europeană în lume și transformarea digitală.

Concomitent cu această emisiune, pe 29 și 30 aprilie, sesiunea plenară a Conferinței privind viitorul Europei se va reuni pentru ultima oară la Strasbourg pentru a-și finaliza propunerile.

Invitații ediției de astăzi sunt:

1. Europarlamentar Carmen Avram, grupul S&D, cu care vom discuta despre agricultura în contextul războiului din Ucraina

2. Prof. Univ. Dr. Erika Marin ASE, Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, Director al Departamentului de Statistică şi Econometrie, însoțită de doi studenți, cu care vom discuta despre educație. Doamna Erika Marin a realizat o cercetare specială pentru emisiunea noastră, despre felul în care tinerii văd viitorul Uniunii Europene. Rezultatele sunt foarte interesante și le vom discuta împreună pe parcursul emisiunii.

3. Student ASE Roșca Victor Adrian

4. Student ASE Bratu Sara

***

Producător: Ion Stavre

Moderator: Monica Ilie Prica

(w882)

Europa Viitorului este o premieră pentru televiziunea publică: este prima dezbatere online difuzată simultan pe mai multe platforme digitale. Ne puteți găsi pe canalul Youtube al TVR (https://www.youtube.com/c/TVRcanaluloficial), pe pagina de Facebook a canalului TVR1 (https://www.facebook.com/fanTVR1) și pe Instagram.

Până la finalul lunii iunie 2022, în fiecare zi de vineri, de la ora 13:00, moderatorul TVR şi invitaţii săi vor urmări şi discuta seria de Conferinţe ale Parlamentului European dedicate viitorului UE. Emisiunea va fi difuzată în direct, din Studioul 4 al TVR, pentru a permite astfel interactivitatea, reacțiile privitorilor. La fiecare ediție, moderatorul va avea în platou un invitat, europarlamentar sau membru al board-ului Conferinţei PE pentru Viitorul Europei, plus alți trei invitați, studenți sau profesori din România şi UE, care se vor alătura dezbaterii prin intermediul platformei Skype. Seria Conferinţele PE va avea opt teme principale, printre care: justiție, drepturile omului, mediu sau digitalizarea UE, fiecare urmând a fi analizată la „Observatori la Parlamentul European”. Cele mai importante idei din cadrul emisiunii se pot constitui în propuneri pentru Viitorul Europei şi vor fi decupate şi postate pe platforma Conferinţele PE.

 
De Ziua Naţională, TVR a prezentat eroii dintre noi, la Gala „Omul anului” | VIDEO

Televiziunea Română onorează eroii anului 2023! Pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, ora 21.00, TVR 1 a difuzat Gala „Omul anului”, ...

1 Decembrie - Dublă aniversare la TVR CULTURAL

1 Decembrie - Dublă aniversare la TVR CULTURAL

publicat: Vineri, 01 Decembrie 2023

De Ziua Naţională a României, TVR CULTURAL aniversează un an de când şi-a asumat misiunea de a readuce arta, cultura și dezbaterea de idei în ...

"Dincolo de alb și negru" cu Alexander Hausvater

publicat: Vineri, 01 Decembrie 2023

O incursiune în universul HAUSVATER la "Dincolo de alb și negru", sâmbătă, 2 decembrie, ora 17:00, la TVR 1 și TVR+.