loader
Foto

„A plecat într-o lume mai bună” - legenda italiană Raffaella Carrà a murit la vârsta de 78 de ani

Un mare susținător al concursului Eurovision, o femeie foarte iubită de fani, Raffaella Carrà a fost primul purtător de cuvânt al Italiei la Eurovision în 2011.

 

Raffaella Carrà a murit în urma unei boli de lungă durată. Partenerul ei pe termen lung, Sergio Iapino, a spus: „Raffaella ne-a părăsit. A plecat într-o lume mai bună, unde umanitatea ei, râsul ei inconfundabil și talentul său extraordinar vor străluci pentru totdeauna. ”

Raffaella Carrà a fost o imagine a anilor 70, extrem de populară în Italia, Spania, Franța, America Latină și alte țări din Europa. A fost cântăreață și gazdă TV, gazda selecției naționale a Spaniei pentru Eurovision 2008, Salvemos Eurovisión.

Acesta nu a fost singurul ei punct de contact cu Eurovision. În 2011, când Italia a revenit la concurs, ea a avut o funcție  dublă: de comentator și purtător de cuvânt.

 

O carieră de peste 40 de ani a dus-o pe tot globul.  Raffaella este responsabilă pentru mai multe melodii care fac acum parte din coloana sonoră a vieții pentru multe generații de italieni și spanioli, cei mai înflăcărați fani ai ei.

În 1978, Carrà s-a bucurat  de succes și în Marea Britanie cu piesa „Do It, Do It Again”, care a ajuns pe numărul 9 și a rămas timp de 12 săptămâni în top.

Carrà a prezentat diferite programe, în Spania, legate de competiția europeană. În 2008, ea a invitat mai mulți concurenți la Eurovision să cânte în emisiunea sa de succes, de sâmbătă seara, „Carràmba!  Che fortuna”: Dima Bilan, Ani Lorak, Simon Mathew și Pirates of the sea.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...