loader
Foto

Galerie foto

"A doua Românie", joi la TVR Internațional

Joi, 19 mai, de la ora 21.00, la TVR Internațional, Corina Dobre v-a adus în atenţie noi personalități și proiecte care contribuie la promovarea unei imagini corecte a României în lume, dar și la cunoașterea istoriei recente a țării noastre.

 

Invitaţii ediţiei sunt producătorul şi jurnalistul John Florescu, Cătălin Constantin - editor de carte, antropolog şi profesor la Facultatea de Litere a Universității din București şi Ana Preda - realizatoare de documentare la Casa de Producţie a TVR.

Despre povestea nespusă a vieții Regelui Mihai în exil, prezentată în cel mai recent  documentar care îi este dedicat, povesteşte John Florescu, producătorul executiv al acestui film, precum şi al documentarelor "Războiul Regelui" (2016) și "Maria: Inima României" (2018). Descendent al unei vechi familii boiereşti din Ţara Românească, John Florescu a studiat istorie, politologie, filozofie şi economie la Boston College şi la Oxford.

(w882)

Un foarte interesant  proiect de antropologie vizuală, realizat de profesorul român Cătălin Constantin a fost itinerat şi apreciat în mai multe ţări europene. Este vorba despre expoziția de fotografie „Orașe în rezumat. Piețe din Europa și istoriile lor”, prezentată cel mai recent la Torino, cu sprijinul Consulatului General al României din Torino și al Institutului Universitar de Studii Europene.

(w882)

Casă de Producţie a TVR pregăteşte un documentar inedit - „Dragii noştri, aflaţi despre noi…” , un film în care viaţa de zi cu zi din perioada comunistă este prezentată aşa cum a fost ea, cu ajutorul scrisorilor din acele vremuri şi despre care oferă detalii Ana Preda. Pentru realizarea filmului, echipa TVR invită şi telespectaorii din străinătate să se alăture proiectului şi să participe cu scrisori şi/sau imagini din arhivă personală.

(w882)

În aceeaşi emisiune este prezentată şi personalitatea istoricului și fostului diplomat american Ernest H. Latham, jr, care a publicat numeroase articole, studii și cărți despre istoria, politică, identitatea și cultură românească.  Aflați mai multe, din interviul realizat de Sandrino Gavriloaia.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...