loader
Foto

Galerie foto

Promotori ai culturii române în lume

Emisiunea ”A doua Românie” are întotdeauna invitați speciali, oameni care inspiră prin talentul lor. Ați revăzut o ediție specială pe 9 iulie, de la ora 21, la TVR Internațional.

 

În cadrul acestei ediții,  ambasadorul cultural al României în lume, marea artistă Teodora Enache, a vorbit despre proiectele sale și despre relaţia sa cu România.

Aflăm, de asemenea, despre succesul echipei de robotică Autovortex, care a obținut locul 1 la Campionatul Internațional de Robotică FIRST Russia Robotics Championship, cel mai mare și mai important eveniment științific și tehnic din Rusia.

În ciuda distanței geografice care îl desparte, de 40 de ani, de țara natală, Daniel Ioniță este unul dintre cei mai activi promotori ai culturii române în Australia. Președinte al Academiei Româno-Australiene, profesor la Facultea de Comerț a Universității Tehnologice din Sydney, poet, traducător, scriitor și promotor cultural, a realizat cea mai impresionantă antologie de poezie românească.

Adrian Câtu, fotograf documentaria.ro și colaborator National Geographic, a acceptat să împărtășească publicului povestea premiului de excelență obtinut competiția de fotojurnalism Picture of the Year Internațional.

***

Redifuzarea ediţiei din 27 februarie 2020

Ediția se transmite pe TVR Internaţional în 9 iulie 2020, ora 21:00 şi în 10 iulie 2020 orele 04:30 şi 12:30 (ora României).

Redifuzare la TVR MOLDOVA, în 09.07.2020 ora 23:00 (ora României).

***

Moderator Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu şi Sandrino Gavriloaia

Documentarist: Gabriela Mocanu

Producător: Liliana Văduva

 

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
„6,9 pe scara Richter”, film românesc la TVR Internațional

Sâmbătă, 29 iunie de la ora 23.10, TVR Internațional programează comedia „6,9 pe scara Richter”, în regia lui Nae Caranfil.

Sophia Loren e „Frumoasa morăriţă”, la „Telecinemateca”, pe TVR 1

Marţi, la „Telecinemateca”, ne delectăm cu o comedie ai cărei protagonişti sunt Sophia Loren şi Marcello Mastroianni. Pe Carmela, soţia morarului ...

„Cântec și Poveste

Vineri, 21 iunie, ora 15:00, la TVR 3, în spațiul emisiunii „Cântec și Poveste" v-am invitat pe Valea Bârgăului, unde ne-au însoțit surorile ...