loader
Foto

Galerie foto

Promotori ai culturii române în lume

Emisiunea ”A doua Românie” are întotdeauna invitați speciali, oameni care inspiră prin talentul lor. Ați revăzut o ediție specială pe 9 iulie, de la ora 21, la TVR Internațional.

 

În cadrul acestei ediții,  ambasadorul cultural al României în lume, marea artistă Teodora Enache, a vorbit despre proiectele sale și despre relaţia sa cu România.

Aflăm, de asemenea, despre succesul echipei de robotică Autovortex, care a obținut locul 1 la Campionatul Internațional de Robotică FIRST Russia Robotics Championship, cel mai mare și mai important eveniment științific și tehnic din Rusia.

În ciuda distanței geografice care îl desparte, de 40 de ani, de țara natală, Daniel Ioniță este unul dintre cei mai activi promotori ai culturii române în Australia. Președinte al Academiei Româno-Australiene, profesor la Facultea de Comerț a Universității Tehnologice din Sydney, poet, traducător, scriitor și promotor cultural, a realizat cea mai impresionantă antologie de poezie românească.

Adrian Câtu, fotograf documentaria.ro și colaborator National Geographic, a acceptat să împărtășească publicului povestea premiului de excelență obtinut competiția de fotojurnalism Picture of the Year Internațional.

***

Redifuzarea ediţiei din 27 februarie 2020

Ediția se transmite pe TVR Internaţional în 9 iulie 2020, ora 21:00 şi în 10 iulie 2020 orele 04:30 şi 12:30 (ora României).

Redifuzare la TVR MOLDOVA, în 09.07.2020 ora 23:00 (ora României).

***

Moderator Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu şi Sandrino Gavriloaia

Documentarist: Gabriela Mocanu

Producător: Liliana Văduva

 

 

 

Logo

 
Trofeul Valea Uzului. Raliul Moldovei, în direct la TVR Iași și TVR3 | VIDEO

De sâmbătă, 27 iulie, în Moldova răsună din nou motoarele mașinilor de cursă.  

Oana Giurgiu ne spune cum a început totul şi ne poveşteşte întâmplări mai mult sau mai puţin de groază din ediţiile "Luna Plină"  de până acum ...

Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...