loader
Foto

"A doua Românie", cu oameni care inspiră prin energia lor

Vă invităm să rămâneți aproape, pentru că suntem împreună și în această perioadă specială. Puteți revedea pe 9 aprilie o ediție "A doua Românie" prezentată de Corina Dobre, de la ora 22:00, la TVRi şi online pe TVR+.

 

A două Românie a reunit invitați speciali, oameni care inspiră prin talentul lor.

Ambasador cultural al României în lume, marea artistă Teodora Enache a vorbit despre proiectele sale și despre relaţia sa cu România.

(w882) teodora en

Echipa de robotică Autovortex a obținut locul 1 la Campionatul Internațional de Robotică FIRST Russia Robotics Championship, cel mai mare și mai important eveniment științific și tehnic din Rusia.

(w882) autovortex

O parte din echipa Autovortex a venit la noi împreună cu cei 2 roboți pe care i-a creat sub îndrumarea antrenorului Ionuț Panea ( asist. univ. dr. Profesor de Finanțe la Academia de Studii Economice din București).

În ciuda distanței geografice care îl desparte, de 40 de ani, de țara natală, Daniel Ioniță este unul dintre cei mai activi promotori ai culturii române în Australia.

(w882) Daniel Ion

Președinte al Academiei Româno-Australiene, profesor la Facultea de Comerț a Universității Tehnologice din Sydney, poet, traducător, scriitor și promotor cultural, a realizat cea mai impresionantă antologie de poezie românească.

O imagine cât o mie de cuvinte, realizată de un fotojurnalist român, a obținut recent premiul de excelență la competiția de fotojurnalism Picture of the Year Internațional.

Adrian Câtu, fotograf documentaria.ro și colaborator National Geographic, a acceptat să împărtășească publicului povestea acestui premiu și a pasiunii sale.

(w882) Adrian Cat

Emisiunea poate fi urmărită online pe TVR+, live şi înregistrat.

***

Moderator: Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu şi Sandrino Gavriloaia

Documentarist: Gabriela Mocanu

Producător: Liliana Văduva

FILM.TVR.RO

Logo

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

publicat: Joi, 25 Aprilie 2024

În ediția de miercuri, 24 aprilie, la „Actual regional”, am dezbătut în direct, alături de Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, ...