Reluarea întâlnirilor cu artiștii români din străinătate

TVRi | Vineri, 17 Iunie 2022
Joi, 23 iunie, de la ora 21.00, pe TVRi, Corina Dobre readuce în atenția telespectatorilor emisiunii "A doua Românie" importante evenimente românești din străinătate, proiecte culturale dedicate diasporei și oameni remarcabili.

După o lungă așteptare determinată de restricțiile impuse de pandemia Covid 19, întâlnirile dintre artiștii români și publicul din străinătate au fost reluate.

(w640) adriana ir

Despre emoția revenirii în fața publicului din diaspora,  despre reziliența actorilor, întâlniri memorabile, dar și despre proiecte noi a povestit Adriana Irimescu, actriță, scenaristă, producătoare, realizatoare de emisiuni radio și tv, lector universitar.

(w640) alice barb

Anul acesta s-au împlinit 105 ani de la nașterea marelui pianist și compozitor Dinu Lipatti, dar și 4 ani de la înființarea Casei Artelor Dinu Lipatti din București! Evenimentele prilejuite de aceste aniversări, unele în premieră absolută, au fost evocate de Alice Barb, actrița și regizoare de teatru, director general al „Festivalului I love Lipatti” și director fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti” a Primăriei Municipiului București.

Mihai Săndulescu, colecționar de artă și autorul unicei monografii romanești dedicată pictorului Dimitrie Berea, un artist puțin cunoscut la noi, a editat recent albumul de artă "Dimitrie Berea și maestrul său, Pierre Bonnard". Am aflat detalii despre această inedită relație artistică, precum și despre pictorul Dimitrie Berea, un pictor post-impresionist prea puțin cunoscut în țara sa natală, dar extrem de apreciat în Occident, dintr-un interviu realizat de Sandrino Gavriloaia.

 

 

TVR +
Canalul TVR YouTube