loader
Foto

Galerie foto

Un nou sezon ”A doua emigrare”, la TVR3

Din 4 aprilie, de la ora 13.00, pe TVR3 am dat startul unui nou sezon “A două emigrare”, emisiunea care vă prezintă povești de viață fascinante ale unor români care s-au întors în țară după ani lungi petrecuți printre străini.

 

Întoarcerea în țară nu este de cele mai multe ori o “sosire acasă”, ci o nouă provocare a vieții care pune serioase probleme de reintegrare, transformându-se de multe ori într-o a doua emigrare.

IOANA TUHAR este medic chirurg la Spitalul Militar și s-a aflat în linia întâi în lupta pentru salvarea vieților celor arși în incendiul de la Colectiv. Mărturisește cu lacrimi în ochi cât de grele au fost acele zile. Cuvintele sale sunt cu atât mai impresionante cu cât vin de la un medic care s-a aflat pentru câțiva ani în mijlocul ororilor războiului. Trei ani de zile a operat într-unul din cele mai mari spitale din Israel în timpul unor conflicte armate.

(w882)

 

Situația mereu tensionată din această țară a dus la dezvoltarea sectorului medical prin construcția unor secții de terapie intensivă și blocuri de operație cu o tehnologie avansată care să ofere soluții la problemele ridicate de plăgile, arsurile și traumatismele provocate de gloanțe sau explozii, dar și la specializarea unor cadre medicale cu o expertiză deosebită față de alte țări.

(w882)

Tot ceea ce a învățat într-unul dintre cele mai moderne și tehnologizate sisteme medicale din lume încerca să transpună acum și în România .

 

Și CRISTIAN CHELU a văzut în emigrare o oportunitate pentru o viață mai bună. Era economist și profesor de limba engleză. A plecat în Spania unde dădea meditații de limba engleză și și-a întemeiat o familie frumoasă. Acolo a aflat de programul ”Diaspora Start-up” și a văzut în acesta o oportunitate de a începe o afacere în România. Fondurile s-au lăsat însă mult așteptate și pentru că deja trăia de luni bune în țară a hotărât să lanseze business-ul pe cont propriu.

 

(w882)

 

Jurnaliști : Iulia Popescu, Răzvan Nicolescu

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.