loader
Foto

50 de zile până la Jocurile Olimpice Paris 2024

Sportivii calificaţi la ediţia de vară a Jocurilor Olimpice intră pe ultima sută de metri cu pregătirile, iar Capitala Franţei se decorează pentru prestigiosul eveniment. Emblematicul Turn Eiffel va purta inelele olimpice începând de vineri, 7 iunie. TVR va transmite Jocurile Olimpice de la Paris între 26 iulie şi 11 august.

 

O structură de oțel lungă de 29m și înălțime de 15m a celor cinci inele va împodobi simbolul Parisului, pentru a marca cele 50 de zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice. Poziționat pe partea de sud, cu vedere la râul Sena din centrul Parisului, logoul Jocurilor Olimpice va fi vizibil pe toată durata Jocurilor de vară. ArcelorMittal, cea mai importantă companie siderurgică și minieră din lume, a efectuat construcţia inelelor olimpice, numită „Spectacular”, într-un sit industrial privat din estul Franței.

(w882) Rings+day

De altfel, Turnul Eiffel va juca un rol important în Jocurile Olimpice și Paralimpice de vară din 2024. Ambele seturi de medalii sunt proiectate să încorporeze fragmente de fier provenite din structura acestuia.

Jocurile Olimpice încep pe 26 iulie și durează până pe 11 august. Peste 10.000 de sportivi sunt pregătiți să participe la ceremoniile de deschidere, care vor începe cu o paradă de-a lungul râului Sena prin Paris. Pe un traseu de aproape 10 km, procesiunea va culmina cu Ceremonia de Deschidere la apusul soarelui, pe 26 iulie, în Capitala Franței.

(w882)

Televiziunea Română va transmite Jocurile Olimpice de la Paris – cel mai grandios eveniment sportiv la nivel mondial, pe TVR SPORT, alături de alte canale din portofoliul TVR. Până atunci, telespectatorii TVR urmăresc emisiuni dedicate: legendele, prezentul şi viitorul olimpismului românesc se întâlnesc la TVR în seriile „Învingătorii”, „Eroii” și „Speranțe”. Iar din luna mai, Ana Maria Brânză si Costin Deşliu moderează la TVR 1 emisiunea „Vis la Paris”, la care participă sportivi calificaţi la JO Paris 2024 şi antrenori ai acestora.

foto: corporate.arcelormittal.com

Logo

 
Trofeul Valea Uzului. Raliul Moldovei, în direct la TVR Iași și TVR3 | VIDEO

De sâmbătă, 27 iulie, în Moldova răsună din nou motoarele mașinilor de cursă.  

Oana Giurgiu ne spune cum a început totul şi ne poveşteşte întâmplări mai mult sau mai puţin de groază din ediţiile "Luna Plină"  de până acum ...

Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...