loader
Foto

41 de țări vor participa la Eurovision 2021

Radiodifuzorii publici din 41 de țări vor participa la Eurovision Song Contest anul viitor, când va reveni cel mai mare eveniment de muzică live din lume.

 

După anularea evenimentului din 2020, cel de-al 65-lea concurs, organizat de Uniunea Europeană a Radiodifuziunii (EBU) și de membrii săi olandezi NPO, NOS și AVROTROS, va avea loc la Ahoy Arena din Rotterdam pe 18, 20 și 22 mai 2021.

Martin Österdahl, supraveghetor executiv al concursului Eurovision Song, a declarat: „Suntem recunoscători pentru angajamentul celor 41 de radiodifuzori participanți în a ne ajuta să aducem concursul Eurovision în 2021”.

„Avem exact aceeași linie de țări care ar fi concurat în 2020 și suntem încântați că toate vor reveni anul viitor.  Împreună cu radiodifuzorii noștri gazdă continuăm să dezvoltăm cele 4 scenarii diferite și să menținem un dialog cu toți participanții.  Echipa de la NPO, NOS și AVROTROS lucrează din greu pentru a se asigura că Eurovision Song Contest va oferi entuziasmul și inovația așteptate de peste 180 de milioane de telespectatori, în ciuda circumstanțelor dificile.

Sietse Bakker, producătorul executiv al Eurovision Song Contest 2021, a declarat: „Este fantastic că aceleași 41 de țări, care ar fi participat anul acesta, vor să vină în Olanda, în mai 2021. Acest lucru demonstrează încrederea lor  că  țara noastră  este capabilă să organizeze un concurs de succes, Eurovision la Rotterdam, anul viitor, după anularea ediției din 2020 ".

„Am stabilit baza pentru a crea 3 spectacole live uimitoare pentru o audiență de 180 de milioane de oameni, chiar și în aceste vremuri dificile. Pentru a realiza acest lucru, lucrăm la un protocol extins care să garanteze sănătatea angajaților, a participanților, a presei și a  vizitatorilor, cât mai mult posibil. "  a mai adăugat acesta.

Radiodifuzorii participanți

Următoarele țări (și radiodifuzorii membri EBU) vor participa la Concursul Eurovision 2021 de la Rotterdam:

Albania (RTSH)

Armenia (AMPTV)

Australia (SBS)

Austria (ORF)

Azerbaidjan (Ictimai TV)

Belarus (BTRC)

Belgia (VRT)

Bulgaria (BNT)

Croația (HRT)

Cipru (CyBC)

Republica Cehă (CT)

Danemarca (RD)

Estonia (ERR)

Finlanda (YLE)

Franța (FT)

Germania (ARD / NDR)

Georgia (GPB)

Grecia (ERT)

Islanda (RUV)

Irlanda (RTE)

Israel (KAN)

Italia (RAI)

Letonia (LTV)

Lituania (LRT)

Malta (PBS)

Moldova (TRM)

Olanda (AVROTROS)

Macedonia de Nord (MKRTV)

Norvegia (NRK)

Polonia (TVP)

Portugalia (RTP)

România (TVR)

Rusia (Canalul unu)

San Marino (RTV)

Serbia (RTS)

Slovenia (RTVSLO)

Spania (TVE)

Suedia (SVT)

Elveția (SRG SSR)

Ucraina (UA: PBC)

Regatul Unit (BBC)

Participanți confirmați

După anularea concursului Eurovision din 2020, aproape jumătate dintre radiodifuzori și-au confirmat deja participanții pentru 2021. 19 participanți la ediția din 2020 vor reveni anul viitor.  Cea mai recentă participare a fost anunțată vineri, când Daði og Gagnamagnið și-au anunțat revenirea la Concursul pentru Islanda.  Mulți radiodifuzori au confirmat revenirea la finala lor naționale, ceea ce înseamnă că, în ciuda pandemiei, va fi în continuare un sezon de selecție foarte interesant!

Etapa pentru 2021 va include un ecran LED semi-transparent NPO / AVROTROS / NOS

Open Up - până la 41 de țări

Dintre cele 41 de națiuni care participă, 35 vor concura în două semifinale cu câte 10 acte reușite din fiecare semifinală, la care se alătură Big 5 (Franța, Germania, Italia, Spania, Regatul Unit).

Sloganul ales pentru Concursul anulat din acest an, „Open Up”, va rămâne și pentru Eurovision Song Contest 2021 - cu chiar mai multă rezonanță decât înainte.

EBU a dezvăluit în septembrie că, o urmare a pandemiei de coronavirus a fost faptul că a lucrat la 4 scenarii pentru găzduirea competiției, inclusiv un eveniment , care țin seama de distanțarea socială și de restricțiile de călătorie pentru toți participanții.

O decizie cu privire la cum va arăta cel de-al 65-lea concurs Eurovision va fi luată la începutul anului viitor.

Sursa: wiwibloggs

FILM.TVR.RO

Logo

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...