loader
Foto

400 de copii şi un singur Tată

Continuăm redifuzarea episoadelor realizate de echipa “ La un pas de România ”, cu români care trăiesc în comunitățile istorice din jurul țării. Emisiunea poate fi urmărită, sâmbăta, 18 aprilie, ora 14:30, la TVRi și online pe TVR+.

 

În Sâmbăta Mare vă propunem să urmăriți povestea unui Tată cu 400 de copii…. copiii de suflet ai părintelui Mihail Jar din Bănceni, Ucraina. El a luat ce alții au aruncat.

El a adus iubire și alinare acolo unde era mai multă nevoie…. în sufletele copiilor abandonați de propriii părinți. În viața copiilor aruncați la marginea societății pentru că se născuseră cu infirmități.

(w882)

Părintele Mihail Jar sau episcopul Longhin nu a ținut cont de nimeni și de nimic. De mai bine de 20 de ani, a deschis două orfelinate unde sunt îngrijiți peste 400 de copii. 35 dintre copii au fost adoptați de preot și de soția sa, iar ceilalți copii se află sub tutela lor.

(w882)

Mânăstirea Bănceni se află la o distanță de 7 kilometri de granița cu România. Situată pe un deal de unde se vede “lumea toată”, ascunde în ea poveștile unor vieți de îngeri, de care au grijă acum călugări, călugărițe, medici și profesori.

(w882)

O poveste emoționantă și un exemplu de dăruire pentru noi toți.

Realizator: Melania Trifu

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...