loader
Foto

Galerie foto

O aventură în Sahara: "Cent mille dollars au soleil"

Pe 1 martie, de la ora 23:10, telespectatorii TVR 3 au parte de o aventură sub soarele mistuitor al Saharei, prin intermediul lui Jean-Paul Belmondo, Lino Ventura, Bertrand Blier, Anne-Marie Coffinet.

 

Regia filmului „ Cent mille dollars au soleil” (100 000 de dolari la soare/Greed in the sun, 1964) e semnată de Henri Verneuil, un regizor, scenarist și inginer francez de origine armeană, cunoscut pentru "I comme Icare" (1979), "Le Mouton à cinq pattes" (1954) and "Mayrig" (1991). A fost nominalizat de două ori la Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu, în 1956, pentru "Le Mouton à cinq pattes" și în 1980 pentru "I comme Icare".

Rocco şi Marec sunt şoferii unei companii de transport din Maroc, condusă de Castigliano, un individ cu diverse afaceri dubioase. Rocco află că şoferul nou-angajat, Steiner, trebuie să ducă în Nigeria un camion plin cu marfă preţioasă de contrabandă. Rocco fură semiremorca şi fuge cu ea. Patronul îi trimite pe Marec şi Steiner pe urmele lui şi începe astfel o cursă nebună, cu final incert, prin Sahara. Acţiunea, aventura şi comedia sunt ingredientele de bază ale filmelor în care joacă Belmondo şi nici acesta nu face excepţie.

(w882)

Este o comedie clasică a anilor ’60, în care coloana sonoră (ce îi aparţine lui Georges Delerue)  completează perfect subiectul filmului, la fel dialogurile amuzante şi prezenţa actorilor Belmondo, Ventura şi Blier. Filmările au fost făcute în Marrakech, Ouarzazate şi Palatul Bahia din Maroc.

 

(w882)

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...