loader
Foto

Galerie foto

10 mai – Ziua Independenţei României şi a regalităţii

La Palatul Elisabeta  a fost sărbătorită ziua de 10 Mai. Nenumărate fotografii au fost făcute de-a lungul timpului, cu diferite prilejuri, de către Daniel Angelescu, fotograful Casei Regale. Despre toate acestea aflăm în ediţia emisiunii “Ora Regelui”, de sâmbătă, 12 mai, ora 15:00, la TVR 1, TVRi, TVR MOLDOVA şi online pe TVR+.

 

Prezenta ediţie a emisiunii “Ora Regelui” ne relatează cum a fost sărbătorită ziua de 10 mai. Totodată aflăm şi despre călătoria acasă, la Săvârşin, a jeep-urilor regelui Mihai, jeep-uri care alcătuiesc colecţia noului Muzeu Regal al Automobilului.

Urmează reportajul Irinei Luca, în care facem cunoştinţă cu Daniel Angelescu, fotograful care a luat parte la numeroase evenimente publice la care a luat parte alături de Familia Regală.

Cu fiecare ocazie, vinul românesc este promovat, de familia Regală la evenimentele la care participă.

La finalul ediţiei suntem informaţi de eforturile făcute de oameni şi instituţii pentru a crea “România 1918, Oameni. Fapte. Imagini”, enciclopedia virtuală pentru tineri și copii.

10 Mai, ziua independenței României, dar și a regalității, este și ziua în care românii merg la Palatul Elisabeta pentru a saluta Familia Regală. Tradiționalul ”Garden Party” atrage mii de invitați veniți din toată țara și de peste hotare. Realizatorul emisiunii ”Ora Regelui” de sâmbătă, Bogdan Șerban-Iancu, este la celebra sărbătoare din grădina Palatului Elisabeta.

(w882)

Anul trecut, cu o zi înaintea împlinirii vîrstei de 96 de ani ai Regelui Mihai, jeep-urile Sale istorice au sosit la Săvîrșin. Vehiculele din Al Doilea Război Mondial au fost repatriate după 70 de ani.

De curînd, la Palatul Elisabeta, colaboratorii Casei Regale, cei care au făcut posibil, din punct de vedere logistic și financiar, ca mașinile Regelui Mihai să fie aduse în țară și astfel să apară Muzeul Regal al Automobilului de la Săvîrșin, au fost invitați să petreacă o seară alături de Familia Regală.

(w882)

În “Ora Regelui”, îl  vom cunoaște pe Daniel Angelescu, fotograful oficial al Familiei Regale. Probabil că  în colecția lui sunt mii de clișee cu Regele Mihai, Regina Ana, Majestatea Sa Margareta și întreaga Familie Regală încît în viitor va putea fi considerată un tezaur național.

Desigur, a strîns și foarte multe amintiri fiindcă de mai bine de 10 ani e “soldatul la datorie”, cum îi place să spună, nelipsit la toate evenimentele Casei Regale, permanent căutînd unghiul cel mai bun, lumina potrivită, emoția.

Un reportaj de Irina Luca

(w882)

Orice țară producătoare de vin își protejează această nobilă îndeletnicire. După căderea comunismului, calitatea vinului românesc a reînceput să crească și soiurile vechi au fost revigorate. Uniunea Europeană a salvat și a întărit podgorii prin finanțări masive.

Familia Regală Română promovează vinurile românești la toate evenimentele pe care le organizează, dar și prin întîlniri economice. La cel mai recent tîrg de vinuri, organizat la Palatul Parlamentului, i-am întîlnit pe trei dintre Furnizorii Casei Majestății Sale.

“România 1918, Oameni. Fapte. Imagini” este un proiect coordonat de Radu Jugureanu, profesor de matematică, dar îndrăgostit de istorie. Instituții prestigioase de cultură și personalități ale societății românești au colaborat la enciclopedia virtuală creată pentru tineri și copii. Fotografiile rare, mărturiile filmate, hărțile și informațiile sunt gîndite pentru ei.

Vă invităm să îl cunoașteți și să îi descoperiți pasiunea pentru istorie, pentru ca ea să fie transmisă, în semn de respect și de grijă pentru viitorul nostru.

***

În edițiile viitoare, ”Ora Regelui” va prezenta toate evenimentele dedicate sărbătorii de 10 Mai.

***

Redactor Irina Luca

Producător Lidia Voicu

Realizator Bogdan Șerban-Iancu

***

Sursa foto: casaregală.ro

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...