Preselecţii pentru Festivalul Naţional Concurs Mariana Drăghicescu

TVR.RO | Sâmbătă, 25 Iunie 2022
În acest an, Festivalul Național Concurs Mariana Draghicescu a ajuns cea de-a XX-a ediție. Tineri talentați, cu vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani, au fost așteptaţi la Timișoara în data de 24 iunie 2022, pentru a participa la preselecţie.
Documente disponibile pentru descarcare:

”Când o asculți pe Mariana doinind, simți freamătul șoptit al pământului românesc!”

Mariana Drăghicescu a cucerit publicul încă de la primele sale apariții pe scena Casei de Cultură din Băile Herculane. Cântecul o poartă mai târziu în țara gugulanilor, la Orchestra Doina Banatului din Caransebeș.

Cunoaște însă celebritatea, odată cu angajarea sa, la Ansamblul Profesionit Banatul din Timișoara, unde sub bagheta dirijorală a maestrului Gelu Stan, are cele mai multe turnee naționale și înregistrări radio. Se stinge departe de țară, la Toronto în Canada, la doar 44 de ani. Repertoriul său bogat și valoros este și acum sursă de inspirație pentru mulți soliști de muzică tradițională și nu numai...

(w640)

În acest an, Festivalul Național Concurs Mariana Draghicescu a ajuns cea de-a XX-a ediție. Tineri talentați, cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, au fost așteptați la Timișoara în data de 24 iunie 2022, pentru a participa la preselecție.

DESCARCĂ REGULAMENTUL ȘI FIȘA DE ÎNSCRIERE!

TVR +
Canalul TVR YouTube