loader
Foto

Vladana va reprezenta Muntenegru la Eurovision!

RTCG, a anunțat că Vladana va reprezenta Muntenegru la Eurovision 2022 de la Torino, Italia.

 

Stana Salgo, redactor muzical la Radio Muntenegru, a dat și câteva detalii despre activitatea comisiei de selecție, formată din 10 membri ai juriului.  Ea a dezvăluit, de asemenea, că toate cântecele primite au primit pe un cod, iar juriul nu știa cine cântă.

RTCG va organiza și o conferință de presă unde Vladana va fi prezenta pentru presa muntenegreană și internațională.  Când va fi difuzată conferința de presă, nu a fost încă anunțat.

Vladana este cântăreață și compozitoare pop/rock muntenegrenă cu rădăcini macedonene.  Ea și-a arătat interesul pentru muzică încă de la la o vârstă fragedă, deoarece bunicul ei, Boris Nizamovski a fost șeful Asociației Artiștilor de Scenă din Macedonia (azi Macedonia de Nord) și manager al celebrului ansamblu macedonean „Magnifico”.

Vlădana are studii primare și gimnaziale în muzică, concentrându-se pe teoria muzicii și cântatul de operă. A absolvit jurnalismul la Facultatea de Stat de Științe Politice din Muntenegru, cântă la pian și învață chitara.

În 2003, Vladana și-a făcut debutul la Televiziune într-un spectacol național de karaoke, iar în același an a făcut un single de debut, care a fost interpretat la Budva Mediterranean Festival din Budva, Muntenegru.  În 2005 și 2006, a participat la Montevizija și la cel mai popular festival de muzică pop din Muntenegru, Sunčane Skale.

Vladana a lansat primul ei videoclip pentru single-ul „Kao Miris Kokosa”, devenit (la acea vreme) cel mai difuzat videoclip din Muntenegru.  În 2007 a continuat să lucreze cu regizorul Vukcevic și și-a lansat al doilea videoclip, pentru single-ul „Poljubac Kao Dorucak”

La un an după ce a înregistrat primul ei single în limba engleză, „Bad Girls Need Love Too”, Vladana și-a lansat albumul de debut. În noiembrie 2010, un videoclip animat pentru piesa „Sinner City” a fost lansat ca prefață la primul ei album în limba engleză, cu același titlu.  Albumul a fost lansat pentru vânzări online în decembrie 2010.

https://www.instagram.com/tv/CYTM4MVIR2I/?utm_medium=copy_link

credit foto: Aleksandra Jović

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.