loader
Foto

Violonistul Alexandru Tomescu lansează un nou DVD – „Stradivarius Obsesii”

Televiziunea Română este partener al evenimentului

 

Miercuri, 18 septembrie, în Piaţa Festivalului „George Enescu”, va avea loc lansarea unui nou proiect video al violonistului Alexandru Tomescu – „Stradivarius Obsessions”. DVD-ul are la bază proiectul cu acelaşi nume prezentat în anul 2012, care a purtat sunetul viorii Stradivarius şi expresivitatea actorilor Ana Pepine şi Paul Cimpoieru în 15 oraşe din ţară.

DVD-ul „Stradivarius Obsessions” nu este o filmare din spectacol, ci o reprezentare inedită, prin tehnici cinematografice, a unui proiect sincretic de muzică şi teatru non-verbal. Ideea care a stat la baza scenariului a fost descrierea lumii artistului care caută neîncetat perfecţiunea, fără să aibă vreodată certitudinea de a o atinge. Este lumea populată de obsesii, temeri, vise de glorie, auto-critică şi îndoieli. Spectatorul pătrunde într-un univers fascinant, străbătând contraste violente, reunind întâlniri magice între sunet, lumină, gest, mit şi realitate.

Am încercat să utilizăm forţa mesajului teatral şi cinematografic pentru a spori capacitatea muzicii de a emoţiona. Practic, este o creaţie structurată pe paliere: muzica generează un mesaj care este transpuns în gest (prin intermediul teatrului) şi mai departe acest flux informaţional se transformă în film”, declară Oana Drăgulinescu, directorul de creaţie care a elaborat conceptul ce stă la baza spectacolului.

„Stradivarius Obsessions” este cel de-al doilea proiect sincretic prezentat de Alexandru Tomescu, cuprins pe un DVD. Anteriorul s-a intitulat „24/ 24” şi a fost dedicat Capriciilor de Paganini. Lansarea DVD-ului „Stradivarius Obsessions” din 18 septembrie va fi dublată de un recital în care Alexandru Tomescu va interpreta lucrări semnate de Eugène Ysaÿe, dar şi de Johann Sebastian Bach, în preambului unei alte lansări, programate însă pentru sfârşitul toamnei: cea a CD-ului „Bach to Basics” ce va conţine cele şase Sonate şi Partite compuse de marele Bach.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Abordarea modernă a sarcinii

Abordarea modernă a sarcinii

publicat: Luni, 13 Mai 2024

În ediția de luni, 13 mai, a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” aflați despre pregătirea sarcinii, etapele-cheie în monitorizarea ...

Rolul procurorului în caz de malpraxis

Rolul procurorului în caz de malpraxis

publicat: Luni, 13 Mai 2024

Marți, 14 mai, de la ora 13:00, Mihaela Olaru vă invită să urmăriți ”Oamenii și legea”, la TVR 1.

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.