loader
Foto

„Vindecătorul prin cuvinte", o nouă ediţie din seria „Prezenţe româneşti” la TVR Internaţional

Vineri, 3 noiembrie, de la ora 19.30, TVR Internaţional v-a invitat să-l cunoaşteţi pe Daniel Mirea, un adevărat „vindecător prin cuvinte” din Marea Britanie.

 

Psihoterapeut renumit în societatea londoneză, profesorul Daniel Mirea a plecat din ţară imediat după Revoluţie, curios să afle cum e lumea de partea cealaltă a zidului Berlinului.

Visul său era acela de a studia psihologia, specialitate care, la vremea respectivă, nu era în România. A plecat în Marea Britanie, a absolvit facultatea și este consultant în psihoterapie comportamentală.

Echipa TVR Internaţional, formată din realizatoarea şi producătoarea Angela Avram Giurgiu şi directorul de imagine Dan Gheorghe, l-a întâlnit la Londra, acolo unde, de mai bine de 25 de ani, este specialist în psihoterapie şi sănătate mintală. Este membru al Asociaţiei Britanice de Psihoterapie Cognitivă şi Comportamentală, profesor și asociat senior la Royal Society of Medicine.

(w882) Mirea UK 2

De asemenea, este şef de catedră la două universităţi din Londra, Academia existenţială ce se află sub tutela Middlesex University şi la Regent's University. Cursurile pe care le predă sunt la nivel de masterat şi doctorat în psihoterapie cognitiv comportamentală. Are şi o clinică privată. A tratat mii de pacienţi şi supervizează medici din toată Europa, dar şi din Canada şi America Latină. Oferă consultanţă Ministerului Sănătăţii din Marea Britanie şi unor fundaţii de sănătate mintală care sunt patronate de prinţul William. De altfel, a întâlnit şi membri ai familiei regale în numeroase rânduri.

***

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

(w500) Departamen

FILM.TVR.RO

Logo

 
Elisabeta Lipă, la ”Portret de excelență”: ”Am avut numeroase ocazii să rămân afară, în străinătate, dar nu am putut...Nu există țară mai frumoasă ca a noastră”

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 16:00, la  TVR Cultural, Mihaela Olaru va sta de vorbă cu Elisabeta Lipă, cea mai medaliată canotoare din istoria ...

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...