loader
Foto

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

Sunteţi victima unui accident rutier, ştiţi ce drepturi aveţi? Cum puteţi obţine repararea prejudiciului suferit? Ce se întâmplă în cazul falimentului asiguratorului de răspundere civilă auto? În caz de deces, familia are soluţii legale pentru a obţine despăgubiri? Marţi, 16 aprilie, de la ora 13:00, am discutat despre acest subiect.

 

De la ora 13:00, invitatul Mihaelei OLARU a fost Cătălin CODESCU, jurist, preşedinte Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie.

(w882) Cătălin

Pentru a dovedi prejudiciul material este necesar să depuneţi înscrisuri care să dovedească orice cheltuială efectuată ca urmare a accidentului: medicamente, orteze, consultaţii la medic, şedinţe de recuperare, de psihoterapie etc. Pentru dovedirea prejudiciului moral se poate apela la un martor care să evidenţieze schimbările produse asupra dumneavoastră ca urmare a accidentului în care aţi fost implicat, dar şi un raport de specialitate al unui psiholog/psihiatru.

(w882) oamenii si

În situaţia în care Raportul de expertiză medico-legală indică mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale, vă puteţi constitui parte civilă în procesul penal, avantajul fiind scutirea de la plata taxei de timbru şi de la plata costurilor aferente administrării unor probe. În această situaţie, odată cu soluţia de condamnare se va dispune şi obligarea inculpatului la plata daunelor către dumneavoastră, în măsura în care acestea au fost dovedite.

(w882) Cătălin

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numarul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882) Mihaela Ol

MODERATOR

  • av. Mihaela OLARU

 

JURNALIST TV
  • Raluca AMZĂR

 

REALIZATOR

  • Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

  • Mihaela GRECU

 

FILM.TVR.RO

Logo

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

publicat: Marţi, 30 Aprilie 2024

În Săptămâna Patimilor, la „Investiţi în România!”, am ales o temă deosebită: turismul religios, pelerinaj pentru suflet. Emisiunea se difuzează ...

”Un doctor pentru dumneavoastră”, ediție specială

În Marţea Mare, aducem speranţa! La TVR Internațional, de la ora 19:00.