loader
Foto

Un Rio formidabil: Gică Popescu, votat mijlocaş central în Echipa de Vis

Fostul internaţional Gică Popescu şi-a asigurat un loc în echipa formidabilă, votată de telespectatorii TVR.

 

Echipa ideală de fotbal a României pentru campionatul din Brazilia s-a completat duminică, 1 iunie, cu un nou jucător, votat pe ȘtirileTVR.ro de telespectatori, în cadrul campaniei "Un Rio formidabil".

Gică Popescu este cel de-al paisprezecelea jucător al achipei de vis votată de români, alături de Nicolae Dobrin, Marcel Răducanu, Ioan Ovidiu Sabău, Michael Klein, Cristi ChivuCornel DinuMiodrag BelodediciIoan AndoneHelmuth DuckadamSilviu LungDan PetrescuCosmin Contra și Costică Ștefănescu.

Gică Popescu a evoluat pentru Naţională la Mondialele din Italia, Statele Unite şi Franţa. A fost desemnat de şase ori fotbalistul român al anului. A fost căpitanul celebrei echipe FC Barcelona, cu care a câştigat Cupa Cupelor.

Jurnaliştii de la prestigiosul „The Guardian” au avut un proiect similar campaniei Un Rio Formidabil. Special pentru campionatul din Brazilia au realizat un top 100 al celor mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor care au participat la un Campionat Mondial. Printre marile nume ca Pele, Ronaldo, Zidane, Maradona sunt şi doi români. Hagi şi Popescu.

Alegerea nu este de nicio mirare. Gică Popescu este un nume cunoscut în toate colţurile Europei. Tribunele arhipline din Spania, Olanda, Turcia sau Marea Britanie îl aplaudau minute în şir când înscria.

Ştirile TVR l-au aşezat prin votul telespectatorilor pe postul de mijlocaş central, ales dintre cei mai buni jucători români care au participat la un campionat mondial.

Evoluţia lui Popescu pentru Naţională i-a adus printre suporteri numele de „Baciul” pentru că era văzut ca cel care îi coordona în joc.

Însuşi marele Dobrin vedea justificată prezenţa lui în top 5 al jucătorilor români.

La fel ca Hagi, Popescu a investit în viitorul fotbalului. Are o şcoală de fotbal la Craiova, locul unde a început să joace. Şi locul unde este respectat şi onorat că un mare fotbalist.

Luni vă spunem cine a câştigat postul de mijlocaş stânga, în urma voturilor microbiştilor pe stiriletvr.ro.

Campania noastră se încheie pe 11 iunie, cu o zi înainte de începutul Campionatului Mondial din Brazilia, pe care îl puteţi vedea integral la TVR.

***

Cu aproape o lună înainte de Campionatul Mondial Brazilia 2014, Ştirile TVR au demarat campania "Un Rio formidabil", dedicată iubitorilor sportului rege. Cei mai buni jucători şi antrenori români au fost votaţi de telespectatori, pe site-ul Ştirilor TVR, în prima etapă a campaniei. În etapa a doua, cunoaştem, post cu post, echipa România All-Time – naţionala ideală, echipată de victorie. În fiecare seară, în Telejurnalul de la ora 20.00, aflăm poveştile celor care au adus fotbalul în inimile românilor.

Campania „Un Rio formidabil” a Ştirilor TVR este realizată în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, iar detalii despre premiile puse în joc în această campanie se găsesc accesând http://www.frf.ro/concursrio/premii. Tot ce doriţi să aflaţi despre campania „Un Rio formidabil” găsiţi aici. Campania se încheie pe 11 iunie, cu o zi înainte de începutul Campionatului Mondial din Brazilia, care va putea fi urmărit integral şi în exclusivitate la TVR.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...