loader
Foto

Galerie foto

Un documentar despre „Reconstituirea” lui Pintilie, la „DOSAR ROMÂNIA”

Dosarul „Reconstituirii”, un document de televiziune care dezvăluie culisele filmului regizat de Lucian Pintilie, a fost difuzat duminică, 7 iunie, de la ora 18:45, la TVR 1 şi online pe TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

„Reconstituirea” este considerat cel mai bun film românesc din toate timpurile, de către Asociația Criticilor Români de Film.

Filmul fără interioare a fost realizat într-un singur loc, la Sinaia, la intersecţia dintre Valea Prahovei şi Valea Rea.

La scurt timp de la lansarea din 1968, filmul a fost interzis de autorităţile comuniste şi a fost relansat în 1990.

Cornel Mihalache a realizat dosarul “Reconstituirii”, un document de televiziune care ne dezvăluie culisele filmării și ne aduce mărturii inedite despre felul în care lucra regizorul Lucian Pintilie.

Actorii Vladimir Găitan, George Mihăiţă, Ileana Popovici, George Constantin şi Ernest Maftei vorbesc despre film, filmări şi timpurile în care a fost realizată „Reconstituirea”. În film au mai jucat regretaţii George Constantin şi Emil Botta.

(w882) Dosar RomĂ

Filmul regizat de Lucian Pintilie relatează anchetarea (reconstituirea) unei bătăi între doi tineri. Prin actele de o crasă stupiditate miliţienească, ce pot fi considerată veritabile scene de comedie neagră, se produce tragedia unei lovituri mortale chiar sub ochii investigatorilor.

Scenariul a fost scris după nuvela omonimă a lui Horia Pătrașcu, textul literar bazându-se pe un fapt real.

Documentar road-movie al lui Cornel Mihalache, cu întoarcere la locul naşterii unui mare film românesc, „reconstituirea Reconstituirii” este difuzată la emisiunea „DOSAR ROMÂNIA”, duminică, 7 iunie, pe TVR 1.

***

„DOSAR ROMÂNIA” este o producţie TV de colecţie, prin care realizatorii înceacă să-l aducă pe telespectator mai aproape de lumea în care trăieşte, în toată complexitatea ei. Pe TVR 1, în fiecare duminică, de la ora 18:45.

***

Emisiunea „DOSAR ROMÂNIA” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau telefon mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...