loader
Foto

"Un doctor pentru dumneavoastră": ediție dedicată Zilei Românilor de Pretutindeni

Joi, 28 mai, de la ora 18.30, la TVRi, într-o ediție specială, am sărbătorit Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor cu  MEDICI ROMÂNI ÎN LINIA ÎNTÂI A FRONTULUI ÎN LUME , care luptă împotriva unui inamic nevăzut, dar care a impus o ”nouă normalitate”.

 

V-am invitat să urmăriți un tur de forță cu medici români valoroși din toate colțurile lumii, eroi ai zilelor noastre, specializați în boli infecțioase, pneumologie, chirurgie generală, medicină de urgență, cardiologie, anestezie și terapia durerii care luptă zilnic la granița dintre viață și moarte.

În ultimele luni, extrem de dificile, au fost în linia întâi în Franța, Italia, Germania, Austria, SUA, Anglia, Irlanda, Elveția, Belgia, România, iar acum, prin intermediul platformei ZOOM, împreună, transmit gândurile, experiența și recomandările lor.

Au schimbat halatele albe cu echipamentele de protecție, s-au izolat de cei dragi, și-au pus în pericol propria viață pentru salvarea altor vieți. Mii de cadre medicale s-au contaminat cu SARS-COV-2 pe perioada pandemiei, iar unii chiar și-au pierdut viața pe baricade.

Este important să luptăm în prezent pentru a câștiga fiecare bătălie, pentru a avea un viitor. Fiecare țară a luat decizii și a gestionat criza încercând să salveze tot ce se poate salva.

Lupta continuă! O luptă pentru supraviețuire a fiecărui om, dublată de responsabilitatea și conștientizarea faptului că, de fiecare dintre noi depinde să limităm răspândirea bolii.

Am aflat în această ediție cum ne adaptăm la ”noua normalitate” și de ce este important să păstrăm distanța socială / fizică și regulile de protecție, cum controlăm schimbarea în modul de gândire și de atitudine.

Peste tot în lume oamenii și-au arătat prețuirea și iubirea pentru munca neobosită a celor din linia întâi, în lupta împotriva COVID - 19. Le mulțumim tuturor și apreciem efortul celor care găsesc forța să ne informeze ce putem face pentru a ne păstra sănătatea!

***

28 MAI - ZIUA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI

ROMÂNII LUPTĂ PENTRU VIAȚĂ ÎN LINIA ÎNTÂI

La TVR Internațional, fiori de emoții, clipe de bucurie pentru valoroși medici români de pretutindeni care luptă pentru viața oamenilor, cu dor de România! Suntem de Înălțarea Domnului, departe, dar împreună! Franța, Italia, Germania, Austria, SUA, Canada, Anglia, Irlanda, Elveția, Belgia, România... Indiferent de locul unde v-a purtat destinul, SUNTEM ACUM, AICI, la TVR Internațional! Suntem onorați!

Mulțumim MEDICI ROMÂNI ÎN LINIA ÎNTÂI A FRONTULUI ÎN LUME pentru bucuria de a fi împreună:

prof. dr. WANDA MARIA POPESCU, Universitatea Yale, SUA, Director Secția de Anestezie Toracică și Vasculară; dr. OANA PREDESCU, medic specialist anestezie și terapie intensivă, asist. univ. Universitatea McGill-Montreal, Canada; dr. OCTAV CRISTIU, medic specialist medicină de urgență - Dublin, Irlanda; conf. dr. ELENA COPACIU, medic primar anestezie şi terapie intensivă, Disciplina ATI, Spitalul Universitar de Urgență București, UMF Carol Davila; dr. SIMONA FUCHS, medic specialist anestezie, terapie intensivă, medicină de urgență, diplomat al Academiei Europene de Anestezie-Viena, Austria; dr. ANDREEA PASSARD, medic primar reanimare, anestezie şi terapia durerii - Paris, Franța; dr. ADRIAN LOBONŢIU, director medical specialist în chirurgie generală și robotică, SUA; prof. univ. dr. HORIA SÎRBU, medic primar chirurgie toracică și cardiacă, șef Departament Chirurgie Toracică, Spit. Universitar Erlangen, Germania; dr. ANDREEA MOLDOVAN, medic primar boli infecțioase, director medical, Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov; conf. dr. SIMIN - AYSEL FLORESCU, medic primar boli infecțioase și tropicale, director medical Spitalul de Boli Infecţioase și Tropicale “dr. V. Babeş”, București; doctorilor din REȚEAUA DE SOLIDARITATE fondată de GABRIELA MIRESCU, Elveția: dr. FLORIN PUFLEA, medic specialist anestezie și terapie intensivă - Verona, Italia; dr. GRAZIELA BITER, medic specialist anestezie și terapie intensivă - Bruxelles, Belgia; dr. TUDOR TOMA, medic senior pneumolog și lector - Londra; dr. MAXIM UNȚESCO, original din Orhei, medic specialist Anatomie Patologică - Bergamo, Italia, director medical Laboratorul  de Anatomie Patologică și Citologie, coordonator Laboratorul de Anatomie Patologică Digitală, Moscova. Și-au făcut timp să împărtășească gânduri, în corespondențe telefonice: din Verona - Italia: preot GABRIEL CODREA, Protopop - Parohia Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul; din Germania: acad. ANCA-LIGIA GROSU, director Clinica de Radioterapie, Spit. Univ. din Freiburg; din România: prof. dr. GABRIEL POPESCU, medic primar boli infecțioase, Institutul de Boli Infecțioase prof. dr. ”Matei Balș”. Ultimul mesaj vine din Franța, de la prof. dr. MIHAELA VLAICU BUSTUCHINĂ, neurolog, Spitalul Universitar „Pitié-Salpêtrière”, membru al Institutului Național de Știință și Cercetare Medicală, membru al Societății Franceze de Neurologie și al Academiei Europene de Neurologie și închidem ediția cu videoclipul INVIZIBIL, muzică / versuri: MIHAELA VLAICU BUSTUCHINĂ, în premieră și exclusivitate pentru românii de pretutindeni.

ECHIPA TVR:

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Realizator: Cristina Anton

Regizor tv: Manuela Apostol

Producător: Monica Ancuța

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

Ne găsiți și pe pagina de Facebook a emisiunii.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) HofigalHofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro. Telefon: (+4) 0751.136.412.

 

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...