loader
Foto

Ucraina își alege reprezentantul pentru Eurovision 2023

Ucraina își va selecta, sâmbătă, 17 decembrie, reprezentantul pentru Eurovision Song Contest 2023 de la Liverpool, Marea Britanie.

 

Ucraina va selecta pe 17 decembrie prima melodie care va concura la Eurovision Song Contest 2023.  Zece artiști concurează la Kiev de la ora 16:00 CET.  Finaliștii sunt:

Moisei — „I’m not alone”

OY Sound System - „Oy, tuzhu” (O, dor)

DEMCHUK – „Alive”

Jerry Heil - „WHEN GOD SHUT THE DOOR”

FIINKA - „Dovbush”

KRUTЬ — „Kolyskova” (Cântec de leagăn)

Tember Blanche – „Ya vdoma” (Sunt acasă)

Angelina - „Stronger”

2TONE – „Kvitka” (Floare)

TVORCHI — „Heart of Steel”

Câștigătorul finalei va reprezenta Ucraina la Eurovision Song Contest 2023 din Regatul Unit.  Artistul care reprezintă Ucraina la Liverpool va fi ales printr-o combinație de vot public și un juriu.  Cei trei membri ai juriului au fost aleși de public.  Membrii juriului sunt:

Taras Topolya – solistul trupei Antitila

Jamala – Câștigătorul Eurovision 2016

Yulia Sanina – Frontwoman The Hardkiss

Timur Miroshnychenko, Zlata Ognevich și Kateryna Pavlenko vor fi gazdele Vidbir 2023. Gazdele vor fi familiare fanilor Eurovision.  Timur Miroshnychenko a fost comentatorul Ucrainei la concurs din 2007 și a găzduit emisiunea în 2017. De asemenea, se zvonește că este unul dintre gazdele concursului de anul viitor alături de Masha Efrosinina.

Între timp, Zlata a reprezentat Ucraina în concurs în 2013 cu piesa ei „Gravity”, care a terminat pe locul 3, iar Kateryna a reprezentat țara în 2020 și 2021 ca solistă a trupei Go A.  Grupul a terminat pe locul 5 în concursul din 2021 cu „Shum”.  Oaspeții din finală sunt Jamala, Zlata Ognevich, Verka Serduchka și Dmytro Shurov.

Sursa: eurovoix.com

Credit foto: EBU, Andres Putting

FILM.TVR.RO

Logo

 
Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, vă invităm să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...

Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...