loader
Foto

Recitalul de debut al pianistei Irina Petrescu, la TVR Cultural | VIDEO

Telespectatorii TVR Cultural au putut umări luni, 25 decembrie, recitalul de debut al pianistei Irina Petrescu, cu lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Franz Liszt și George Enescu.

 

În această toamnă, pianista Irina Petrescu, în vârstă de 17 ani, deschidea seria reportajelor „Tineri Muzicieni”, prin care TVR Cultural încearcă să îndrepte atenţia telespectatorilor către viitoarele valorile ale artei muzicale interpretative din România, o inițiativă menită să recunoască şi să încurajeze talentul, dar și munca susținută a celor aflați la început de drum.

CITIȚI ȘI: CONCERTE CLASICE, FILME DE ARTĂ, TEATRU ŞI BALET. DE CRĂCIUN, LA TVR CULTURAL | VIDEO

Irina Petrescu a început studiul pianului la vârsta de patru ani, iar din anul 2013 s-a pregătit cu profesoara Adriana Șelescu. În prezent este elevă a Colegiului Național de Muzică „George Enescu” din București, la clasa profesoarei Mihaela Zamfirescu.

Talentul muzical de excepție al foarte tinerei pianiste, dublat de seriozitate, putere de muncă și curiozitate intelectuală, s-a făcut deja remarcat în numeroase competiții naționale și internaționale. Amintim premiile I obținute la concursurile naționale „Lira de Aur” 2022, „Margareta Sterian” 2022, „Primăvara artelor” 2022 și premiul special al juriului „Piano Artis” 2022, dar și premii internaționale, precum „Grand Prize Virtuoso International Competition” Bonn 2021, premiul I special și invitație în gala laureaților de la Beethovenhaus, pe 12 august 2021, „International Moscow Competition” 2021, premiul II, „Grand Prize Virtuoso Vienna” 2018, premiul I special și invitație în gala laureaților de la Musikverein în 2018, „Pro Piano România” București 2021, premiul I de excelență „Concours Musical de France” 2014.

Irina Petrescu a fost invitată la evenimente organizate la Sala Mică a Ateneului, în Piața Festivalului George Enescu, la Centrul Cultural „Palatele brâncovenești” de la Mogoșoaia, precum și la serata muzicală „Clubul tânărului Orfeu”.

Urmăriți recitalul mai jos:

 

 

Din program:

W.A. Mozart – Fantasia în re minor, KV 397

Ludwig van Beethoven – Sonata în re minor, op. 31 nr. 2

1. Largo – Allegro; 2. Adagio; 3. Allegretto.

⁠Franz Liszt – Un sospiro (din „Trois études de concert“ S. 144, nr. 3)

Franz Liszt – Vallée d'Obermann (din “Années de pèlerinage”, Première Année: Suisse, S. 160, nr. 6)

George Enescu – Pavane din Suita op. 10 nr. 2, în Re major, „Des cloches sonores.

FILM.TVR.RO

Logo

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

publicat: Marţi, 30 Aprilie 2024

În Săptămâna Patimilor, la „Investiţi în România!”, am ales o temă deosebită: turismul religios, pelerinaj pentru suflet. Emisiunea se difuzează ...

”Un doctor pentru dumneavoastră”, ediție specială

În Marţea Mare, aducem speranţa! La TVR Internațional, de la ora 19:00.