loader
Foto

Galerie foto

TVR celebrează eternul feminin, în filme şi emisiuni speciale

De 8 Martie, TVR vă propune mai multe ediţii speciale, cu invitate deosebite şi teme de sărbătoare, precum şi filme despre destine feminine.

 

Parfumul de femeie se va simţi pe durata întregii zile de duminică, 8 Martie, fie că este vorba despre TVR 1, TVR 2, TVR Internaţional sau TVR +.


TVR 1, ora 7:00, „Lumea şi noi”

Începem ziua alături de invitata acestei ediţii a emisiunii, Elena Mîndru, una dintre marile soliste de jazz ale prezentului. La Montreux Voice Jazz Competition, a câştigat locul II şi premiul publicului  în 2012. Elena & The Rom Ensemble au câştigat un concurs finlandez; în acelaşi an fast în care Elena Mîndru Finnection a concertat la festivaluri celebre din România – la Gărâna şi la Braşov. Ediţia din 8 martie de la TVR 1 este o reluare a emisiunii din 6 martie, de la ora 20.30, de la TVR Internaţional.

(w500) Elena MĂŽn

TVR 1, ora 15:40, „Curaj la feminin”

De la ora 15:40, pe TVR 1 şi de la 20:00 pe TVR HD, vă invităm să urmăriţi prima ediţie din seria „Curaj la feminin”. Protagonistă este Simona Maierean, singura femeie din România care a zburat peste viteza sunetului pilotând un avion Mig 21 Lancer. Simonei Maierean, pilot militar, i se mai spune Supersonica. Acum ea îşi continuă cariera de pilot militar, pe alt avion: Spartan C 27 J.

(w500) Simona Mai

TVR 2, ora 11:30, „Iubesc femeia”

Pe TVR 2, vă invităm să sărbătoriţi Ziua Femeii, într-o ediţie de excepţie. În platoul emisiunii transmise simultan şi pe TVR HD vor veni artiştii Silviu Biriş, Adrian Enache, Roxana Bădescu, Cristina Gheorghiu, Luminiţa Pavliuc, Ovidiu Homorodean şi Orchestra „Bibescu” şi vor (re)interpreta piesele dedicate „femeii şi iubirii.

(w500) Iubesc fem

Duminica filmului românesc la TVR 2

TVR 2 vă propune două ecranizări în care rolurile principale feminine sunt memorabile: Adela, interpretată de Marina Procopie, şi Nela, în interpretarea Maiei Morgenstern. „Adela” va fi difuzat de ora 20:10. În regia lui Mircea Veroiu, filmul este transpunerea cinematografică a poveştii de dragoste din romanul „Adela”, de Garabet Ibrăileanu.

„Balanţa” va începe la ora 21:40. În filmul regizat de Lucian Pintilie îi regăsim pe Maia Morgenstern, Răzvan Vasilescu, Dan Condurache, Magda Catone, Victor Rebengiuc. Pentru rolul principal din acest film, Maia Morgenstern a primit Premiul Academiei de Film Europene pentru cea mai bună actriţă, în 1993.

“Mama”, pe TVR Internaţional

TVR Internaţional difuzează duminică, de la ora 13:00 (şi în reluare de la 00:40), filmul „Mama”, de Elisabeta Bostan.

(w500) Mama, de E

TVR 3, ora 14:30, „Identitate Basarabia”

Studioul teritorial Iaşi celebrează Ziua Internaţională a Femeii cu un elogiu adus artistei Geta Burlacu. Ea interpretează atât jazz modern, cât şi cântece de leagăn. După ce a absolvit Conservatorul la secţia jazz şi muzică uşoară, a adunat în jurul ei cei mai buni lăutari din Chişinău şi a înregistrat câteva CD-uri de muzică populară. În Franţa, într-un proiect internaţional de ethno jazz, Geta Burlacu a adunat un cor de 800 de oameni pentru a cânta “Lume, lume…”

„Caravana TVR 3”, ora 22:30

8 Martie-ziua feminitatii, a frumusetii, a dragostei, ziua în care femeia este în centrul atenţiei este tema ediţiei realizate duminică de studioul teritorial Cluj.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, este Ion Dragne, avocat.

Violoncelistul Adrian Naidin, baritonul Lucian Petrean și scriitorul Dan Mircea Cipariu continuă spectacolul pe scena “Dăruiește Românie!”

Carmen Târnoveanu vă așteaptă sâmbătă, 11 mai, de la ora 13:30, la TVR3, la o ediție inedită a emisiunii „Dăruiește Românie!”, alături de ...

Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

publicat: Miercuri, 08 Mai 2024

Duminică, 12 mai, de la ora 15:00, la TVR 2 veți putea urmări o ediţie de colecție a emisiunii ”Drag de România mea!”, o confruntare a dragostei, ...