loader
Foto

TVR 1: „Istoria cu Virgil”, episodul 2

Duminica, de la ora 18.45, istoria este povestită altfel, de Virgil. Un tânăr de 25 de ani aduce o perspectivă nouă asupra istoriei, reprezentativă pentru generaţia din care face parte realizatorul.

 

În cel de-al doilea episod Istoria cu Virgil, facem un salt în timp. Virgil povesteşte despre „cum s-au hotărât românii să-şi organizeze primele state, care dintre vecini ne-au ajutat şi care ne-au pus beţe-n roate. Îmi dau cu părerea şi despre legende lui Dragoş şi Negru Vodă şi mă opresc până să dau de Mircea cel Bătrân” (Virgil Ciulin). De văzut la TVR 1, duminică, 1 aprilie, de la 18.45.

Din 25 martie, TVR 1 a lansat un nou proiect - un pamflet care, în anul Centenarului, va descreţi frunţile privitorilor, aducând o perspectivă nouă asupra istoriei, reprezentativă pentru generaţia din care face parte realizatorul.

Într-o manieră originală şi nonconformistă, un tânăr de 25 de ani prezintă telespectatorilor   TVR 1 cele mai importante evenimente care au marcat istoria românilor, la Istoria cu Virgil. Programul vine cu o abordare diferită faţă de cele existente pe piaţă în acest moment: în fiecare duminică, timp de 10 minute, un tânăr analizează, în cheie satirică, cele mai importante momente din istoria românilor, de la origini, până în prezent.

(w500)

„Ideea acestui format mi-a venit urmărindu-l pe autorul american John Green. În proiectul lui, Crash Course World History, acesta poveşteste istoria lumii într-un mod atractiv pentru generaţia Inernet, lucru care, am observat, lipseşte şi la noi. Şi-atunci, încerc eu!”

La Istoria cu Virgil sunt evitate trivialităţile şi atacurile la persoană, dar va fi încurajat spiritul critic întemeiat pe bun-simţ şi accente sarcastice. Istoria cu Virgil este un pamflet care, în anul Centenarului, va descreţi frunţile privitorilor, aducând o perspectivă nouă asupra istoriei, reprezentativă pentru generaţia din care face parte realizatorul.

 

În primul episod, Virgil a vorbit despre etnogeneza poporului nostru.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...