loader
Foto

Galerie foto

TRĂIEȘTE BUCURIA SĂRBĂTORILOR, la TVR 2

Iarna pare mai frumoasă la TVR 2 alături de edițiile speciale ale emisiunilor preferate, desene animate nemuritoare și cele mai îndrăgite colinde ale lumii. La „Câștigă România!” concurenții își vor pune în joc cunoștințele de cultură generală pentru a face fapte bune și nu vor lipsi filmele de colecție, comediile și producțiile în premieră pe micul ecran.

 

Paula, Ovi și Adrian Enache dau startul veseliei în platoul „Duelul pianelor”. Bradul este împodobit, invitații sunt așteptați intr-o atmosfera de sărbătoare , sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 20.00, la o ediție specială. Familia Anghel (Monica și fratele Alex) vine în echipa lui Ovi, iar familia Pavel (Marcel, sora Gina și fratele George) se alătură Paulei. Muzica live nu lipsește: Adrian Enache e pregătit cu un colind de Crăciun în stil rock, iar Monica Anghel surprinde cu melodia „Silent Night” în limba chineză. Paula Seling va interpreta un colind împreună cu trupa Amadeus, Ovi a oferit un tribut minunat celui ce ne-a dat evergreen-ul „Last Christmas”, George Michael. În această ediție concursul nu va fi punctat.

Un program de sărbătoare pregătește și Marina Almășan, care îl aduce pe Moș Crăciun la „Femei de 10, Bărbați de 10”. Marți, 26 decembrie, de la ora 15.40, Moșul, un „bărbat de 10”, se va afla într-o dispută conjugală cu... Mary Christmas. Simpatica doamnă Crăciun vrea să-i ia locul pentru că este supărată pe succesul de care se bucură Moșul. Protagoniștii sunt Dan Helciug și Cristina Cioran și fiecare va miza pe susținători. Printre vedetele invitate se numără Gabriel Dorobanțu, Nico, Gheorghe Turda, Trupa Amadeus, Adrian Naidin, Sanda Ladosi, Mircea Vintila, Ovidiu Comornic și Grupul vocal „ALLEGRETTO”.

Așteptat cu emoție, Ajunul Crăciunului ne poartă, de la ora 17.10, într-o poveste minunată alături de puiul de căprioară Bambi și prietenii săi din pădure, iepurașul Bocănilă, sconcsul Flower și bufnița Owl. „Bambi” (SUA, 1942), filmul de animație produs de Walt Disney și regizat de David Hand, a fost nominalizat de trei ori la Premiul Oscar și a primit Globur de Aur. Lumea Disney ne va fi alături și în ziua de Crăciun. Luni, 25 decembrie, de la ora 13.30 telespectatorii TVR 2 pornesc într-o aventură alături de „101 Dalmaţieni” (1961), desenul animat ce a fermecat generaţii cu irezistibilele sale vedete care latră și dau din coadă.

Într-un decor de poveste, TVR 2 vă invită luni, 25 decembrie, de la ora 7.00 să începeți sărbătoarea alături de cele mai vestite colinde. Corul și Orchestra Tabernacle din Salt Lake City se reunesc pentru a celebra ziua sfântă alături de vedete de excepție ale Hollywood-ului: Natalie Cole, Jane Seymour și David Archuletta. Pentru copii, TVR 2 a pregătit de la ora 8.10 piesa de teatru „Crăiasa zăpezii”. Marţi, 26 decembrie, cei mai mici telespectatori se vor bucura de aventură alături de „Racheta alba”, iar de la ora 14.45 de un serial de colecție, „Fram” (1983), în regia Elisabetei Bostan.

De Crăciun, „Câștigă România!” e cu și pentru copii. Pe 25 decembrie, de la ora 20.00, șase elevi de nota 10, talentați și care au obținut medalii și diplome la festivaluri și concursuri naționale, vor concura într-o ediţie specială. Despre copii pe care îi veți cunoaște, Virgil Ianțu spune că sunt un exemplu și că este impresionat de efortul lor. Telespectatorii TVR 2 sunt așteptați și marţi, 26 decembrie, la o ediție de neratat „Câștigă România”. Irina Pacurariu, Iuliana Tudor și Dragoș Pătraru, îndrăgite vedete al televiziunii publice, intră în competiție pentru o cauză umanitară unică. Cu umor și multă dăruire, cei trei intra in competitie să strângă o sumă importantă de bani care va fi donata unei tinere excepționale, un medic care a reușit să sfideze dintr-un scaun cu rotile obstacole ale vietii de neimaginat.

Ca în fiecare an, TVR 2 transmite de la Catedrala San Pietro din Vatican, Liturghia pontificală a Sărbătorii Naşterii Domnului. Celebrările prezidate de Sanctitatea Sa Papa Francisc pot fi urmărite, în direct, în cadrul emisiunii „Credo”, difuzata duminică, 24 decembrie, de la ora 22.30. Tradiționalul mesaj „Urbi et Orbi” al Suveranului Pontif  în prima zi de Crăciun va fi difuzat în direct luni, 25 decembrie, de la ora 12.30.

FILM.TVR.RO

Logo

 
„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu e invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, vine la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Mircea Cărtărescu a atins un alt nivel în creația literară. Poetul se dovedește, ca prozator, un vizionar

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...