loader
Foto

Televiziunea Română lansează TVR News, în parteneriat cu Euronews

Claudiu Săftoiu: „Ne dorim ca telespectatorii români să fie conectaţi la actualitatea şi realităţile europene”

 

Televiziunea Română lansează, pe 15 noiembrie*, canalul de ştiri TVR News, în parteneriat cu Euronews – una dintre cele mai importante televiziuni de ştiri din Europa.

În şedinţa de astăzi, CNA a aprobat solicitarea TVR de schimbare a denumirii serviciului de programe din TVR INFO în TVR News.

Noul canal al televiziunii publice îşi propune să vină în întâmpinarea nevoii publicului de informaţie relevantă, din actualitatea europeană. Cu o grafică proprie, TVR News va difuza conţinut jurnalistic produs preponderent de Euronews şi emisiuni informative realizate de Direcţia Ştiri a TVR.

„Televiziunea Română îşi continuă misiunea de a oferi publicului informaţie relevantă, promptă şi corectă în legătură cu evenimentele importante interne şi externe”, declară Claudiu Săftoiu, Preşedinte-Director General al TVR. „Prin promovarea principiilor şi a valorilor jurnalistice ale Euronews, ne dorim ca telespectatorii români să fie conectaţi la actualitatea şi realităţile europene, necesare oricărui cetăţean al Uniunii Europene”, adaugă PDG al TVR.

Grila TVR News va conţine jurnale de ştiri şi emisiuni magazin preluate de la Euronews şi difuzate pe parcursul întregii zile, dar şi un program propriu de ştiri, difuzat în intervalul 16.00-16.10, pe format Euronews, fără prezentator. Jurnalele Euronews vor fi transmise în engleză, iar rubricile şi emisiunile magazin vor fi subtitrate în limba română. De asemenea, TVR News va prelua principalele programe informative ale TVR 1 - Telejurnalele de la orele 07.00, 08.00 şi 20.00 -, iar după încheierea campaniei electorale, va difuza şi emisiunea Prim-plan, simultan cu principalul canal al televiziunii publice. La TVR News, telespectatorii pot urmări, de la ora 19.00, simultan cu TVR 1, emisiunea Ora de business.

Programele TVR News vor fi realizate exclusiv cu resursele tehnice şi umane existente, prin reorganizarea fluxului de lucru. Parteneriatul dintre cele două instituţii media nu presupune costuri pentru TVR.

Coordonatorul TVR News din partea Televiziunii Române este Anca Lăzărescu, care coordonează şi activitatea TVR Interactiv.

Euronews este un canal multilingual de ştiri de televiziune creat în 1993, cu sediul în Lyon-Ecully, Franţa. TVR este membru acţionar Euronews din 18 octombrie 2004.

 

*Până atunci, de astăzi, ora 19.00, pe frecvenţa TVR INFO se fac probe, pentru armonizarea transmisiei TVR cu Euronews.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...