loader
Foto

Teleenciclopedia – sumar 21 septembrie

O ora magică, cu documentare fantastice, în fiecare sâmbătă, la TVR1

 

Sâmbătă, 21 septebmrie, vă invităm la o nouă ediţie a emisiunii Teleenciclopedia, de la ora 18:45, pe TVR1. Iată subiectele pe care vi le propunem:

SUBIECTUL 1: TAPISERIA DIN BAYEUX

Tapiseria de la Bayeux - zisă „a reginei Matilda” – o cronică săvârşită la gherghef, evocă cucerirea Angliei de către normanzi, în urma bătăliei de la Hasting din 1066. Pe artefactul de lână, ale cărui culori au rezistat incredibil 950 de ani, ţesătorii au reprezentat peste 600 de personaje, peste 700 de animale (unele mitice), 37 de clădiri şi 41 de corăbii.

 

SUBIECTUL 2: BAZINUL FLUVIULUI CONGO

„Locuitori” ai junglei congoleze: bonobo, diferite specii de păsări, elefanţii de pădure, gorilele, pigmeii bayaka.

 

SUBIECTUL 3: OBSERVATOARE ASTRONOMICE

Ctitorit între 1727-1733, odată cu noul oraş Jaipur, devenit capitală a regatului magnificul Observator Astronomic de aici, denumit Yantra Mantra, uimeşte şi astăzi prin diversitatea „instrumentelor” tradiţionale, din piatră, care sintetizau cunoştinţe astronomice dobândite în diferite epoci şi zone geografice.

 

SUBIECTUL 4: BUFNIŢELE

Înaltă de 60-75 de centimetri, şi cu anvergura aripilor de 170-180 de centimetri, Bubo Bubo este cea mai impozantă membră a familiei Strigidae – păsări răpitoare nocturne.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Abordarea modernă a sarcinii

Abordarea modernă a sarcinii

publicat: Luni, 13 Mai 2024

În ediția de luni, 13 mai, a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” aflați despre pregătirea sarcinii, etapele-cheie în monitorizarea ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Actorul Pavel Bartoș, la „Interviurile TVR Cultural”: E bine să ai emoții, asta te face uman, nu ești robot

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 22.30, la „Interviurile TVR Cultural”, jurnalista Ioana Pavel îl are ca invitat pe actorul Pavel Bartoș.