loader
Foto

Galerie foto

Soprana Alexandra Coman, într-un concert special, la TVR 3

Vineri, 19 februarie, de Ziua Națională Constantin Brâncuși, v-am invitat pe TVR 3, de la ora 23:25, pentru a urmări Concertul Orchestrei Metropolitane București, cu participarea sopranei Alexandra Coman.

 

Concertul a avut în program creații simfonice de inspirație folclorică, purtând semnătura lui Ciprian Porumbescu, Gherase Dendrino, Tiberiu Brediceanu, Ioan Chirescu, Eugen Doga. Evenimentul este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român și poate fi văzut și de românii din afara granițelor la TVR MOLDOVA, pe 20 februarie, de la ora 11.45, iar la TVRi, tot sâmbătă, de la 5.10.

Alexandra Coman, soprana care a apărut pe scenă alături de legende ale muzicii de operă precum José Carreras şi Plácido Domingo, revine la TVR 3, de Ziua Brâncuși, alături de Orchestra Metropolitană București, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

Un program de creații simfonice de inspirație folclorică, printre care se regăsesc: La oglindă - G.Coșbuc, Aria Dochiței - Gherase Dendrino, Vai, bădiță, dragi ne avem şi Floricică de pe apă - Tiberiu Brediceanu, Fata din Carpați - Ioan Chirescu. Un eveniment realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român la Muzeul Național de Artă al României.

Alexandra Coman este una dintre cele mai cunoscute soprane din România. A urmat cursuri de perfecţionare cu Luciano Pavarotti şi Katia Riciarelli, a cântat în săli de concert de prestigiu atât în România, cât şi în Europa, şi a urcat pe scenă alături de artişti iluştri precum José Carreras, Placido Domingo, Alex Vicenes şi Carry Persson. Alexandra abordează un repertoriu variat și folosește registrele vocale cu versatilitate. După întâlnirea cu soprana româncă, Jose Carreras declara: "Alexandra Coman este o artistă foarte talentată, cu o carieră strălucită înainte", în timp ce Luciano Pavarotti o descria ca având "o voce frumoasă, de o coloratură interesantă şi o calitate strălucitoare".

***

Vineri, pe 19 februarie, de Ziua Brâncuși, reînvățăm că lucrurile simple sunt geniale. Prin transmisiuni în direct, concerte și documentare speciale, prilejuite de sărbătorirea a 145 de ani de la nașterea sculptorului, TVR aduce un omagiu celui care a făcut piatra să vorbească pe limba tuturor. Concertul Orchestrei Metropolitane București este una dintre recomandările pe care TVR 3 vi le oferă cu ocazia acestei sărbători.

FILM.TVR.RO

Logo

 

Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii "Dăruiește Românie!" vă așteaptă  sâmbătă, 18 mai, de la ora 13:30, la TVR 3.

„Prim-Plan Obiectiv”: Antreprenoriatul cultural | VIDEO

Miercuri, 15 mai, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, am discutat despre antreprenoriatul cultural cu conf.univ. dr. Silvia Puiu.

Invitație la spectacolul de teatru de la TVR - „Ciuta

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 19 mai, la ora 20.00 pe TVR3 și la ora 23.10 pe TVR Internațional, spectacolul cu piesa ...