loader
Foto

Galerie foto

Scandalul Bîstroe a deschis noul sezon „Breaking Fake News” la TVR 1

Marian Voicu şi echipa sa aleg pentru noi grâul de neghină, într-o nouă serie de întâlniri în premieră, în fiecare duminică, de la ora 19.00, la TVR 1. | VIDEO  

 

Prima ediţie a sezonului a pus pe tapet un subiect mult discutat în presa din ţară, fapt care a produs, cu siguranţă, şi numeroase derapaje: afacerea Bîstroe. Opinia publică este antrenată într-o dezbatere fără precedent: Ucraina ar fi dragat canalul Bîstroe cu scopul de a-l face navigabil maritim, provocând astfel distrugerea Deltei.

​La Interviul săptămânii, Marian Voicu a dezbătut subiectul alături de Adrian Stănică, director general al Institutului Național de Geologie și Geoecologie Marină din România – GeoEcoMar. Noul sezon „Breaking Fake News” a început pe 19 martie, la ora 19.00, la TVR 1.

(w882)

Am aprofundat tema ediţiei la Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea, rubrică ce n-a adus lămuriri despre cum a început scandalul Bîstroe, cine sunt actorii și care sunt mizele sale.

Afacerea Bîstroe a readus, însă, la suprafață un alt scandal – cel al naufragiului navei sovietice Rostock, în septembrie 1991, pe brațul Sulina. Un naufragiu încă învăluit în mister, pentru că nu a existat o anchetă a statului român – spun unii, prima conspirație ucraineană împotriva Deltei românești – spun alții. Cu detalii a venit Gabriela Avram, în rubrica Fake-uri istorice, în aceeaşi ediţie „Breaking Fake News” de la TVR 1.

La rândul său, Horia Grușcă ne-a vorbit despre operaţiunea psihologică a Moscovei în Republica Moldova și noul front deschis de Rusia în războiul hibrid – Georgia. Pe larg, în Revista presei fake.

(w882)

Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor ce și-au cautat explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată duminică, pe 19 martie, de la ora 19.00, la TVR 1.

 

 
Școli din România sub asediul drogurilor

Școli din România sub asediul drogurilor

publicat: Sâmbătă, 25 Martie 2023

Camera Deputaților a adoptat în luna februarie a acestui an un proiect de lege prin care se majorează pedepsele pentru traficul de droguri. Ce ...

„Traviata”, una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste spuse vreodată

Cu această operă, Verdi a surprins esența unei epoci, a unui oraș și a unei societăți. „Traviata” este un imn închinat vieții, iar povestea ei a ...

Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani | VIDEO

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne-a spus povestea construirii firului ...