loader
Foto

Claudiu Săftoiu: Suntem alături de colegii din Grecia.

Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a declarat, vineri că SRTv este alături de jurnaliştii de la televiziunea publică din Grecia.

 

Claudiu Săftoiu a vorbit, pentru MEDIAFAX, despre situaţia în care se află în prezent audiovizualul public grec, dar şi despre similarităţile dintre televiziunea publică din România şi cea din Grecia.

Astfel, Claudiu Săftoiu a spus că TVR va trimite, luni, o echipă de televiziune formată din trei persoane, condusă de jurnalista TVR Cristina Ţilică, pentru a face o serie de reportaje la faţa locului, referitoare la situaţia în care se află acum, după patru-cinci zile de întrerupere a emisiei, angajaţii fostei televiziuni publice din Grecia, ERT.

"Vom avea, de asemenea, pe parcursul săptămânii viitoare, reportaje şi informaţii pe care le vom prezenta în ediţiile de seară ale Direcţiei de Ştiri, în «Telejurnal», în «Ora de ştiri», dar şi în ediţiile din timpul zilei. Vom merge acasă la angajaţi, vom face interviuri cu oameni de pe stradă, cu jurnalişti din media comerciale, în aşa fel încât să avem o oglindă a ceea ce înseamnă impactul închiderii unei televiziuni publice într-o ţară europeană. Vom fi, de asemenea, în legătură directă cu colegii şi asociaţii noştri din European Broadcasting Union (EBU), atât pentru a primi acceptul de a transmite prin mecanismele domniilor lor de comunicare imagini de actualitate din Grecia, cât şi prin a fi alături în acţiuni şi iniţiative comune de susţinere a colegilor din Grecia", a spus Claudiu Săftoiu.

Sursa: Mediafax

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Prim-Plan Obiectiv”: Antreprenoriatul cultural | VIDEO

Miercuri, 15 mai, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, am discutat despre antreprenoriatul cultural cu conf.univ. dr. Silvia Puiu.

Invitație la spectacolul de teatru de la TVR - „Ciuta

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 19 mai, la ora 20.00 pe TVR3 și la ora 23.10 pe TVR Internațional, spectacolul cu piesa ...

„Atât de încordat, încât uiți să respiri”. Thrillerul danez „Vinovatul”, lăudat la festivaluri de film prestigioase, în 20 mai, la TVR Cultural

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, telespectatorii pot urmări thrillerul „Vinovatul” (Danemarca, 2018) și dramele „Dirijorii tăcerii” (România, ...