loader
Foto

Danemarca a câștigat Eurovision 2013

 

Danemarca a câștigat concursul Eurovision 2013, cu melodia Only Teardrops, interpretată de Emmelie de Forest, care a obținut 281 de puncte în urma voturilor publicului și ale juriului internațional. Pe următoarele două poziții s-au clasat Azerbaidjan și Ucraina. Finala Eurovision din 18 mai a fost difuzată în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și online, pe www.tvrplus.ro.


România a încheiat competiția pe poziția 13, cu un total de 65 de puncte. Țările care au punctat piesa It’s My Life, interpret Cezar, compozitor Cristian Faur, sunt: Suedia (4 puncte), Albania (5 puncte), Austria (4 puncte), Marea Britanie (4 puncte), Moldova (10 puncte), Azerbaidjan (6 puncte), Norvegia (6 puncte), Italia (1 punct), Malta (7 puncte), Islanda (6 puncte), Franța (1 punct), Grecia (10 puncte), Muntenegru (1 punct).


Imediat după acordarea voturilor, Cezar, reprezentantul României a declarat:


„Eu, profesional și personal, mă simt împlinit. Mi-aș fi dorit un loc mai bun în clasamentul final, pentru mine și pentru România, dar știu că ceea ce a ținut de mine am făcut. Show-ul nostru a ieșit foarte bine, am muncit cu toții enorm și le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil ca această muncă de echipă să prindă formă.
România rămâne, însă, o țară negată oarecum de Europa, așa că, în această seară, cele două mari familii – Scandinavia și “Mama Rusie” – au învins. Eu am fost favorit la titlu din partea fanilor, dar, geopolitic vorbind, nu mai ține de mine… Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine și au votat România.”

Iată interpretarea lui Cezar

 

Înainte de finală, Cezar a participat la un show televizat, în direct, difuzat la principalul canal al SVT, televiziunea publică suedeză. Printre invitații emisiunii s-au numărat și Loreen, câștigătoarea Eurovision 2012, și designerul Jean Paul Gaultier. Momentul dedicat lui Cezar a urmat interviului cu Loreen, astfel că cei doi s-au întâlnit în spatele camerelor de luat vederi. Prima reacție a interpretei suedeze, când l-a văzut e Cezar, a fost să exclame, cu mâna în dreptul inimii: “Amazing! You have a great voice!” (“Uluitor! Ai o voce minunată!”).


România la Eurovision: Televiziunea Română (TVR), membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993, dar s-a calificat şi a participat la finala concursului în 1994.


Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).


Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...