loader
Foto

România... în bucate: zeamă de linte, mâncare de hrișcă și legume asortate cu gutuie

RECOMANDARI  TVRI 

Gătim de post cu măicuța Anastasia de la mănăstirea Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul de la Poiana Mărului, județul Caraș-Severin. Săptămâna aceasta ea are ascultare la bucătărie și cum am intrat în post ne învață și pe noi câteva rețete care să fie și sațioase și sănătoase.

 

Umplem borș cu huște aromat cu vrej de mur din care preparăm o zeamă de linte. Apoi descoperim farmecele semințelor de hrișcă din care facem o mâncare consistentă înfrățită cu ciuperci. Și încingem cuptorul pentru o tavă de legume asortate cu gutuie, dovada faptului că nu e nevoie de carne ca să te bucuri de sănătate.

(w882) România..

Postului Paștelui durează 48 de zile, până pe data de 19 aprilie. Este cel mai lung și aspru post, dar credincioșii care postesc trebuie să știe că sunt nenumărate mâncăruri ce ne pot susține în această perioadă de abstinență de la produsele animale.

Urmăriți această ediție a emisiunii „Sarea ... în bucate”, realizată de colegii de la TVR Timișoara, marți, 8 aprilie, de la ora 14:35, la TVR Internațional.

***

Prezintă: Dan Liuț

Realizator: Mihoc Veronica

Sursa foto: captură din emisiune

 
„Omul și timpul”. Cristian Mandeal, o lecție de demnitate și memorie la TVR Cultural

Într-o lume care adesea confundă succesul cu valoarea, Maestrul Cristian Mandeal rămâne un reper de verticalitate, luciditate și conștiință ...

MUZICĂ ŞI FILOSOFIE LA

MUZICĂ ŞI FILOSOFIE LA "DIALOGURI ACADEMICE"

publicat: Joi, 16 Octombrie 2025

A doua ediţie a celui de-al şaselea sezon al "Dialogurilor Academice" este prezentată de TVR Cultural şi Academia Română, duminică, 19 ...

Televiziunea Română – custode al memoriei teatrului românesc, la FNT 35

Societatea Română de Televiziune, co-organizator al Festivalului Național de Teatru 2025 (FNT35), participă în acest an cu o impresionantă ...