loader
Foto

România... în bucate: zeamă de linte, mâncare de hrișcă și legume asortate cu gutuie

RECOMANDARI

Gătim de post cu măicuța Anastasia de la mănăstirea Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul de la Poiana Mărului, județul Caraș-Severin. Săptămâna aceasta ea are ascultare la bucătărie și cum am intrat în post ne învață și pe noi câteva rețete care să fie și sațioase și sănătoase.

 

Umplem borș cu huște aromat cu vrej de mur din care preparăm o zeamă de linte. Apoi descoperim farmecele semințelor de hrișcă din care facem o mâncare consistentă înfrățită cu ciuperci. Și încingem cuptorul pentru o tavă de legume asortate cu gutuie, dovada faptului că nu e nevoie de carne ca să te bucuri de sănătate.

(w882) România..

Postului Paștelui durează 48 de zile, până pe data de 19 aprilie. Este cel mai lung și aspru post, dar credincioșii care postesc trebuie să știe că sunt nenumărate mâncăruri ce ne pot susține în această perioadă de abstinență de la produsele animale.

Urmăriți această ediție a emisiunii „Sarea ... în bucate”, realizată de colegii de la TVR Timișoara, marți, 8 aprilie, de la ora 14:35, la TVR Internațional.

***

Prezintă: Dan Liuț

Realizator: Mihoc Veronica

Sursa foto: captură din emisiune

 
Infertilitatea în România: O problemă demografică și socială urgentă | VIDEO

Declinul demografic din România reprezintă o problemă stringentă, reflectată în numărul alarmant de scăzut al nașterilor. Statisticile recente, ...

Boala, adesea privită ca o adversitate, poate fi interpretată ca o lecție fundamentală despre viață. O ediție "Eu pot!" despre curaj, reconectare ...

„Doamnelor și domnilor, să fie foarte clar, Calofir nu cântă!”

Vasile Calofir este invitat în emisiunea moderată de Adrian Enache la TVR 2. Cu ce compensează actorul lipsa glasului de privighetoare aflăm ...