România are nevoie de artă: strângere de fonduri pentru tinere talente| VIDEO

TVR.RO | Miercuri, 21 Octombrie 2020
Duminică, 25 octombrie, "România are nevoie de artă" - o emisiune dedicată strângerii de fonduri pentru Programul "Tinere Talente" al Fundației Regale Margareta a României. Pe TVR 1 de la ora 18:00.
Tinere talente Romania arta

România are nevoie de artă este o emisiune realizată în sprijinul strângerii de fonduri pentru Programul Tinere Talente al Fundației Regale Margareta a României, sub tutela Casei Regale a României.

Locul de desfășurare este Ateneul Român, unde, timp de 12 ani, muzicieni din întreaga lume au cântat în cadrul Concertelor Regale Caritabile, pentru copiii și tinerii talentați, bursieri ai Programului Tinere Talente. Evenimentele s-au desfășurat în prezența a peste 800 de personalități culturale, diplomatice și ale comunității de afaceri, în prezența Familiei Regale a României, începând din 2008, în data de 25 octombrie, ziua de naștere a Regelui Mihai.

Emisiunea România are nevoie de artă din 25 octombrie 2020 reeditează cele mai emoționante momente din cadrul Concertelor Regale caritabile și cuprinde interviuri cu invitați speciali: Irina Margareta Nistor, Felicia Filip, Tiberiu Soare, Alexandru Tomescu, Oana Pellea, Andrei Dimitriu, directorul Ateneului Român, tenorul Teodor Ilincăi și pianista Alexandra Dariescu.

Fondurile strânse vor sprijini bursele Tinere Talente. Fundația oferă burse de studiu, mentorat și promovare celor mai talentați tineri artiști români proveniți din familii modeste.

Fondurile au însumat de-a lungul timpului peste 1.600.000 de euro, care au fost utilizați pentru susținerea a peste 300 de artiști aflați la început de drum. Ulterior, mulți dintre ei au reușit performanțe extraordinare pe plan național și internațional.

Fundația Regală Margareta a României și-a asumat misiunea de a sprijini și promova talentul tinerilor artiști români, urmând tradiția Familiei Regale, începută de Carol I și de Regina Elisabeta prin fundațiile regale, continuată de Regina Maria și Carol  al II-lea.

Foto (c): arhiva tineretalente.org

***

Emisiunea poate fi urmărită la ora difuzării pe TVR 1 și online pe TVR+.

Gazdele emisiunii: Valentina Băințan și dirijorul Tiberiu Soare

Producător: Valentina Băinţan

TVR +
Canalul TVR YouTube