Noii campioni ai “Open-ului” masculin românesc se decid la TVR 2 şi TVR HD

TVR.RO | Joi, 19 Septembrie 2019
Finalele “Sibiu Open”, singurul turneu românesc pus pe harta tenisului mondial masculin, se vede la TVR. Sâmbătă şi duminică, noii campioni ai “Open-ului” masculin românesc, cotat cu 46.600 de euro, îşi vor primi laurii în direct pe TVR 2 şi TVR HD.

Partidele vor fi difuzate după următorul program:

Sâmbătă, 21 septembrie

Ora 12.00 TVR HD - prima semifinala de simplu

Ora 15.00 TVR 2 şi TVR HD - a 2-a semifinala de simplu

Ora 17.00 TVR 2 şi TVR HD - finala de dublu

Duminică, 22 septembrie

Ora 17.00 TVR 2 şi TVR HD - finala de simplu

Comentator Daniel Chican.

Cel mai important turneu românesc de tenis masculin din circuitul ATP, Sibiu Open, a debutat în forță luni, 16 septembrie, cu nu mai puțin de 14 partide programate pe cele trei terenuri de concurs. Față de precedentele șapte ediții, turneul ATP Challenger crescut în amploare, în primul rând din perspectiva jucătorilor. 48 de jucători au intrat pe tabloul principal de simplu față de 32 în edițiile precedente, ceea ce a crescut și numărul jucătorilor favoriți de la 8 la 16.

Cu 3 titluri cucerite de-a lungul a şapte ediţii, românii “au făcut legea” pe zgura celui mai tare Open Challenger european al momentului.

"Filip Jianu, juniorul român care şi-a serbat majoratul la Sibiu Open, a jucat optimi de finală la cel mai important turneu masculin din România. Cu 36 de locuri urcate după cel mai bun rezultat din carieră înregistrat chiar la Sibiu Open, Jianu marchează cea mai bună clasare din carieră în ierarhia mondială masculină, locul 458 în lume fiind unul dintre cei mia tineri jucatori aflati in Top 500 ATP. La Sibiu, Jianu şi-a consolidat privilegiul de a fi al 3-lea român cel mai bine poziţionat în clasamentul profesionist după Marius Copil şi Dragoş Dima, ultimul fiind chiar deţinatorul titlului de la Sibiu Open", a spus Daniel Chican.

TVR +
Canalul TVR YouTube