loader
Foto

Programe dedicate Sărbătorii Pascale la TVR 1

TVR 1 a pregătit, pentru perioada 26 aprilie – 1 mai, programe dedicate Sărbătorilor Pascale: transmisiuni cu tematică religioasă, ediţii speciale ale unor programe consacrate, concerte şi spectacole inedite, filme de animaţie şi aventură.

 

În Noaptea de Înviere, echipaUniversul credinţei întinde o mână celor singuri - Programe religioase la TVR 1

În fiecare zi a Săptămânii Mari, de luni până sâmbătă, între orele 18.30 şi 19.00, TVR 1 difuzează, sub genericul emisiunii Universul credinţei, seria de interviuri Paşi spre înviere, în care telespectatorii pot afla despre semnificatia fiecărei zile din Săptămâna Patimilor din interviurile pe care Andrei Victor Dochia le-a realizat cu Părintele Profesor Constantin Necula în Ţara Sfântă, la Ierusalim. Filmările au avut loc în Grădina Ghetsimani, pe Drumul Crucii, Golgota, Catedrala Sfântului Mormânt (locul răstingnirii şi învierii lui Iisus) etc.

(w882)

Vineri, pe 26 aprilie 2019, de la ora 19.00, la TVR 1, telespectatorii pot urmări în direct de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti slujba Prohodului Domnului, tot în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii Universul Credinţei. Comentariul: Corneliu Vlad Matache

Sâmbătă, 27 aprilie, de la 21.35, TVR 1 difuzează documentarul Zorii Învierii, realizat de Victor Dochia şi Părintele Necula în Ţara Sfântă, despre urcuşul duhovnicesc al Săptămânii Patimilor, pornind de la intrarea Domnului în Ierusalim şi până la răstignirea şi învierea Sa.

Şi tot pe 27 aprilie 2019, începând cu ora 22.30, într-o ediţie specială Universul credinţei, TVR 1 va transmite în direct Slujba Învierii oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Din studiourile TVR, în ediţia specială Universul credinţei, moderatorul Victor Dochia alături de invitaţii săi - actriţa Manuela Hărăbor şi realizatorul Răzvan Bucuroiu - întind o mână celor care sunt singuri sau izolaţi în Noaptea de Înviere: Părintele Valerian (fostul actor Dragoş Pâslaru) de la Schitul Sfântul Mucenic Filimon, comuna Goleşti, jud. Vâlcea, prezenţă rară pe micul ecran, va fi în direct, alături de telespectatorii TVR 1. Şi tot la Universul credinţei, ajungem în comunitatea izolată din Letea, Delta Dunării; la românii aflaţi în teatre de operaţiuni în Afganistan; la militari aflaţi pe Fregata Ferdinand, Constanţa, unde IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va duce Sfânta Lumină; la cei care lucrează pe platforme petroliere; dar şi la Camelia Smicală, medic român în Norvegia, ai cărei copii sunt reţinuţi de sistemul norvegian de protecţie a copiilor. Telespectatorii TVR 1 vor mai putea vedea şi corespondenţe de la Catedrala Greco-Catolică Sfântul Vasile cel Mare din Bucureşti şi din Ţara Sfântă - cu arhim. Teofil Anăstăsoaie.

 

Emisiuni şi ediţii speciale ale emisiunilor consacrate, de Paşti la TVR 1

sâmbătă, 27 aprilie

(w882)

ora 16.30 - În ajun de Paşti, echipa Exclusiv în România poposeşte în zona vechiului Ocol al Câmpulungului de Bucovina pentru a pregăti sărbătoarea împreună cu urmaşii răzeşilor de odinioară. Telespectatorii vor afla povestea clasei de mijloc a satului bucovinean şi reţete moştenite din vremurile prosperităţii acesteia, care numai aici pot fi găsite pe masa de Paşti.

duminică, 28 aprilie:

ora 14.30 - Iuliana Tudor ne invită La masa de Paşti, alături de generaţia de aur a folclorului românesc. „După 18 ani de când realizăm acest program special de sărbători, simt aceeaşi emoţie, ca la prima ediţie. Şi asta pentru simplul motiv că întâlnirea cu oameni care au scris şi înseamnă istorie pentru cultura tradiţională românească nu are cum să nu te marcheze. Primii care se bucură sunt chiar ei, protagoniştii emisiunii, pentru că se întâlnesc rar în număr atât de mare şi într-o atmosferă relaxată cum este cea de La masa de Paşti”, Iuliana Tudor,  gazdă şi realizator al emisiunii La masa de Paşti de la TVR 1.

(w882)

Ora 17.00 - Mircea Dinescu deschide larg porţile de la Cetate pentru încă o familie de artişti talentaţi, în ediţia specială de Paşti a emisiunii Politică şi delicateţuri. Întâlnirea cu familia  Matilda Pascal-Cojocăriţa şi Ştefan Cigu este la TVR 1 duminică, 28 aprilie, de la ora 17.00.

Concerte şi spectacole inedite la TVR 1

duminică, 28 aprilie

ora 21.10 - Iuliana Tudor prezintă spectacolul Lăutarii, altfel, în duminica de Paşti la TVR 1! Vom asculta cântece din toate zonele, prin care artişti cunoscuţi ai muzicii uşoare şi populare româneşti vor aduce un omagiu muzicii şi maestrului Nicolae Botgros.

„Spectacolul este unul inedit, „altfel" dacă vreţi, pentru că până acum nici o orchestră de muzică populară nu a cântat şi nu s-a comportat ca o orchestră simfonică. Au fost multe orchestre care au cântat cafe concert de exemplu, dar noi, pentru Sala Palatului am adăugat violoncele, viole, suflători, tromboane, cornuri... Am adunat o orchestră aproape simfonică, având în jur de 60 de instrumentişti. În repertoriu am inclus muzică uşoară, jazz, muzică rock, clasică, dar întâi şi întâi, muzică populară”, ne-a spus maestrul Botgros.

Alături de Orchestra Lăutarii din Chişinău condusă de maestrul Nicolae Botgros, urmărim, în prima parte, momentele susţinute de Alex Calancea BAND, Ion Paladi, Natalia Barbu, Tatiana Jacot, Nicuşor Iordan, Lilia Roşca, Ionuţ Fulea. Iar în partea a doua, urcă pe scenă Corina Chiriac, Petrică Mâţu Stoian, Monica Anghel, Paula Seling şi Marcel Pavel. La TVR 1, pe 28 aprilie, de la 21.10.

luni, 29 aprilie

ora 23.30Concert Bere Gratis


În stilul caracteristic, Bere Gratis a sărbătorit 20 de ani de activitate printr-un mare concert pop-rock simfonic, în care au adaptat hiturile şi cântecele lor pentru orchestră şi cor. Împreună cu 4 mari orchestratori, 4 dirijori de excepţie şi o echipă formată în total de 120 de membri, Bere Gratis ne surprinde cu un maraton simfonic, în care publicul poate asculta cele mai cunoscute melodii ale trupei precum „Ce mişto”, „Două inimi”, „Noapte caldă”, „Vino mai aproape”. Vedem concertul în a doua zi de Paşti, de la ora 23.30, la TVR 1.

 

Filme pentru toate gusturile, în zilele de sărbătoare la TVR 1

Vineri, 26 aprilie, de la 21.30, la TVR 1 urmărim filmul Baraba (Barabbas - Italia, SUA, 2012), dramă biblică inspirată de romanul omonim al lui Par Lagerkvist, câştigător al premiului Nobel pentru literatură, cu Billy Zane în distribuţie.

Duminică, 28 aprilie, de la 10.15 este programat filmul de animaţie Planeta comorilor (Treasure Planet – SUA, 2002), adaptare SF a romanului „Insula comorilor" de Robert Louis Stevenson, în care vocile sunt ale actorilor Joseph Gordon-Levitt şi Emma Thompson.

(w882)

Tot duminică, de la 18.15, la TVR 1 vedem filmul de aventuri Călătoria marelui elefant (Against The Wild: The Great Elephant Adventure – Canada, Africa de Sud, 2018), povestea prieteniei neaşteptate dintre un băiat care se rătăceşte în junglă şi un elefant uriaş şi blând.

(w882)

Şi pentru că e vacanţă, la TVR 1 copiii vor putea viziona şi animaţiile: Atlantida, imperiul dispărut, voci: Michael J. Fox, Leonard Nimoy (luni, 29 aprilie, de la 18.15);

(w882)

(w882)

Reciful: Lupta lui Pi, voci: Freddie Prinze Jr., John Rhys-Davies, Rob Schneider (marţi, 30 aprilie, de la 11.00) şi Reciful 2: ameninţarea rechinilor, voci: Drake Bell, Rob Schneider (miercuri, 1 mai, de la 11.00).

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...