loader
Foto

”Prezenţe româneşti în Italia”: Alina Pascariu, antrenor de gimnastică

Poveştile românilor din Italia au continuat, la TVRi, cu Alina Pascariu, antrenor de gimnastică, pe 13 noiembrie, ora 21:00, ora României. Proiectul este  realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. | VIDEO

 

Alina Pascariu, co-fondator al clubului G&A Academy ASD Torino, este născută la Bârlad şi a făcut parte din lotul olimpic al României. A fost câștigătoarea mai multor titluri de campioană națională cu echipa de junioare, în anii '90.

(w882) alina

De aproape 20 de ani, Torino este și casa Alinei. Campioana antrenează acum copii români şi italieni pentru lotul olimpic de tineret al Italiei.

(w882) alina gimn

Datorită ei, gimnastica artistică din Piemont naște mici campioni. Copiii strălucesc pe podiumurile concursurilor locale și naționale. Multe dintre elevele Alinei sunt românce și visează să devină viitoarele Nadia Comăneci.

Realizatoarea Claudia Nedelcu Duca împreună cu echipa ei, directorul de imagine Ştefan Stan şi asistentul Grig Stoica, au petrecut o zi cu Alina Pascariu şi elevele ei.

(w882) claudia du

S-au născut în România, trăiesc în Italia, iar apartenența la ambele ţări le-a dat un sentiment al libertăţii. Se simt cetăţeni ai lumii şi Televiziunea Română îi onorează. Sunt românii care scriu istorie, într-un fel sau altul, în diferite domenii.

***

Seria „Prezenţe româneşti în Italia”, realizată de Anca Berlogea Boariu şi Claudia Nedelcu Duca şi coordonată de Mihaela Crăciun și Corina Dobre, poate fi urmărită la TVR Internaţional în perioada 11 – 20 noiembrie, la ora 22.00 (luni-vineri) şi la ora 21.00 (sâmbătă şi duminică), dar şi pe platforma tvrplus.ro.

(w882)

Proiectul editorial dedicat celei mai mari comunităţi româneşti din străinătate a fost realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...