loader
Foto

Poveşti ruseşti, la „Breaking Fake News” | VIDEO

Avem sau nu un tezaur la Moscova? Marian Voicu ne-a aşteaptat la o nouă ediţie „Breaking Fake News” miercuri, 22 decembrie, de la ora 23.00, la TVR 1.

 

Săptămâna trecută s-au împlinit 105 ani de la livrarea primului transport din ceea ce numim astăzi „Tezaurul României de la Moscova”. Istoria este lungă și complicată, iar litigiul este unic în lume, pentru că, deși românii au trimis cu acte în regulă, semnate de ambele părți, toată avuția în aur, arhive și patrimoniu artistic, sovieticii, și apoi rușii, au negat existența Tezaurului.

 

Ce spun rușii, de fapt, despre Tezaur? O discuţie la care realizatorul Marian Voicu îl provoacă pe Cosmin Popa - istoric, membru al Comisiei româno-ruse pentru Tezaur – şi pe care cei interesaţi o pot urmări pe 22 decembrie, de la ora 23.00, într-o nouă ediţie „Breaking Fake News” de la TVR 1.

(w882) interviu

Senatoarea Șoșoacă este victima unei conspirații internaționale, șefei Comisiei Europene i se atribuie declarații inventate, iar un protest romantic a fost mistificat de antivacciniști. Mai multe despre aceste subiecte ni se dezvăluie la Revista presei Fake, cu Horia Grușcă.

Tot în ediţia de miercuri a emisiunii aflăm că Raed Arafat a fost victime unei manipulări grosolane, prin editare video. Despre ce este vorba, la Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea. Iar Spărgătorii de Fake News, Zaiafet și Geminschi pun la bătaie un subiect... exploziv: Putin argumentează masarea de trupe la frontiera cu Ucraina prin „rusofobia” ucrainenilor și genocidul pe care aceștia îl pregătesc împotriva etnicilor ruși...

(w882) Zaiafet È™

Rămânem cu atenţia îndreptată spre Răsărit, pentru că, la Vocea patriotului raționale, Tetelu aruncă bomba: „Hoțul strigă Hoții!: ar putea Rusia să invadeze România?”

(w882) tetelu

(w882) tetelu 2

Cât e adevăr şi cât e minciună din tot ce ne trece zilnic prin urechi? Cum cernem neghina din grâu? Marian Voicu ne dă o mână de ajutor cu o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, miercuri, pe 22 decembrie, de la ora 23.00, la TVR 1.

(w882)

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".