loader
Foto

„Poveşti în halate albe” prezintă noi cazuri de medici români de excepţie

Irina Păcurariu continuă seria de Poveşti în halate albe luni seară, la TVR 1, TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro , de la ora 22.00.

 

Luni seară, Irina Păcurariu vă prezintă medicul care a pus bazele sistemului de îngrijire a bolnavilor din România şi a chirurgului care a ales să se întoarcă să practice neurochirurgia în ţară.

Dr. Măriuca Ivan a intrat în sistemul medical ca asistentă medicală ATI, apoi a absolvit medicina, a trecut în administraţie unde a lucrat ca specialist în Ministerul Sănătăţii. După opt ani în care a fost martoră la felul în care noii miniştri demolau ce construiseră predecesorii, a decis să îşi dea demisia şi să pună bazele unui sistem inexistent până atunci: îngrijirea la domiciliu. Acum, dr. Măriuca Ivan conduce Crucea Alb-Galbenă din România.

Poveşti în halate albe aduce şi un reportaj despre dr. neurochirurg Sorin Târnoveanu, unul dintre specialiştii de excepţie care la 37 de ani a renunţat la cariera de la un mare spital din Strasbourg pentru noua clinică de neurochirurgie de la Marie Curie.

Despre Poveşti în halate albe

Din 22 aprilie, de la ora 22.00, Irina Păcurariu aduce telespectatorilor TVR 1 „Poveşti în halate albe“, o emisiune despre reuşitele incredibile din domeniul medical românesc. Emisiunea face parte din campania „De profesie medic în România” şi prezintă doctori care au puterea şi dorinţa de a salva vieţi, medici care nu îşi fac doar meseria, ci se şi sacrifică pentru excelenţă. Personajele seriei „Poveşti în halate albe“ sunt anonimii fără de care sistemul medical românesc ar fi mult mai sărac.

FILM.TVR.RO

Logo

 

"Waste Side Story" este un spectacol care vorbește despre comunitatea oamenilor de la Pata Rât. Dan Vasile semnează regia.

Teatru TV: „Canalul”, în 15 mai, la TVR Cultural. Regizorul Cornel Mihalache: E un film negru, fără speranță | VIDEO

Miercuri, 15 mai, de la ora 22.00, TVR Cultural le propune telespectatorilor spectacolul TV „Canalul”, un proiect al Casei de Producție TVR. ...

Medicul Luiza Spiru, „moștenitoarea” Anei Aslan, la „Mic dejun cu un campion”: Menirea noastră este să iubim și să dăruim iubire (ediție din 2023) | VIDEO

Între 13 și 19 mai, TVR Cultural le propune telespectatorilor, la „Mic dejun cu un campion”, dialogurile Danielei Zeca Buzura cu istoricul Bogdan ...