loader
Foto

Pe „Drumul lui Leşe” ne întâlnim cu femeile care pot schimba lumea

Ediţia din 24 mai a fost dedicată „fetelor şi femeilor de poveste” care „inspiră şi duc mai departe duhul acestui neam". De la 18:30, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+, ne-am întâlnit cu Sandra Pralong, Maria Răducanu sau Iulia Gorneanu.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În duminica aceasta pe Drumul lui Leșe au venit femei care pot schimba lumea. Femei care, prin campaniile lor, inspiră și duc mai departe duhul acestui neam. Comunitățile online La Blouse Roumaine și Semne Cusute sunt deja istorie. Grație lor, mii de femei poartă astăzi ie. Și ceea ce este absolut fabulos, o parte dintre ele și-au cusut și își cos propria ie.

Oameni imaginativi, cu creativitate și abilități de comunicare sunt ignorați exact de instituțiile care ar trebui să-i caute și să le sprijine demersul. „Nu știm să delimităm lucrurile profunde de cele fără consistență, să distingem ce este durabil de ce este efemer, autenticul de contrafăcut, nu am învățat încă să prețuim adevărul, valoarea, justețea. Oamenii nu se identifică între ei pentru a construi împreună. Ființăm în același răstimp, grăim la fel, dar nu putem comunica, nu ne putem ajuta așa cum se cuvine. Despre fete și femei de poveste vom vorbi astăzi, despre oameni care, prin campaniile, prin cărțile lor, prin ceea ce fac, ne conectează cu tot ce avem noi mai profund, mai adevărat”, spune gazda emisiunii, Grigore Leşe.

Pe 24 mai, în platoul emisiunii au fost prezente Sandra Pralong (autor, politolog şi activist civic), artista Maria Răducanu, Iulia Gorneanu (autor şi directorul artistic al Galeriei Galateca şi un promotor al veşmintelor tradiţionale), Ioana Corduneanu (Semne cusute), Andreea Ciortea, Corina Bedreagă, Silvia Caraiman, Anca Arghiri, Oana Maria Harabagiu, Iulia Cristina Divoiu, Andreea Natalia Crăciun.

***

Despre emisiune

Din 12 octombrie 2014, „Drumul lui Leşe” este invitaţia de a parcurge, timp de o oră, o călătorie iniţiatică, de redescoperire şi reevaluare a dimensiunii noastre identitare. Grigore Leşe încearcă, în fiecare ediţie, să prezinte România profundă, adevărată, conectată la sensibilitatea, formulele de expresie şi comunicare ale secolului 21. Astfel, Leşe devine în această emisiune un liant al lumii tradiţionale cu lumea urbană, modernă, fiind deopotriva gazdă, actor, spectator, dirijor şi mentor. Conectând ruralul cu urbanul, trecutul cu viitorul, lumea reala cu cea virtuala, „Drumul lui Leşe” încearcă să descopere şi să arate acea Românie tulburătoare care vrăjeşte şi inspiră pe cei ce ajung să o cunoască.

Emisiunea este o coproducţie TVR cu Asociaţia Culturală Grigore Leşe.

FILM.TVR.RO

Logo

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...