loader
Foto

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

RECOMANDARI

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt persoanele care pot cere partajul, care este obiectul acestuia, cum se poate realiza şi ce efecte produce? La aceste întrebări am răspuns în ediţia de joi, 28 martie, a emisiunii ,,Oamenii si legea”.

 

De la ora 13:00, invitata Mihaelei OLARU a fost Ioana GROSU, avocat.

(w882)

Prin partajul succesoral se pune practic capăt stării de indiviziune în care se găsesc persoanele care au calitatea de moştenitori şi care deţin în coproprietate unul sau mai multe bunuri pe care le-au moştenit. Potrivit legii, nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune. Moştenitorul poate cere oricând ieşirea, chiar şi atunci când există convenţii sau clauze testamentare care prevăd altfel.

(w882)

Pentru a putea moşteni, condiţiile generale sunt: capacitatea succesorală, vocaţia succesorală legală şi concretă, să nu fi fost renunţător, nedemn sau înlăturat de la moştenire printr-o dispoziţie testamentară şi să fi acceptat moştenirea în termenul prevăzut de lege.

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numarul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

***

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

 

JURNALIST TV

• Raluca AMZĂR

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

 
Remix 488:  Trooper – 30 de ani

Remix 488: Trooper – 30 de ani

publicat: Sâmbătă, 17 Mai 2025

Doru Ionescu vă invită să urmăriți  ediția Remix 488. Duminică, 18 mai, de la ora 23:00,  la TVR Cultural

Statul național-legionar - o dezbatere „Omul și timpul”, la TVR Cultural

Duminică, 18 mai, de ora 17.00, moderatorul Rafael Udriște și invitatul său, prof. univ. dr. Florin Müller, unul dintre cercetătorii de referință ...

De la

Afirmația ancestrală "clientul nostru, stăpânul nostru" a fost multă vreme piatra de temelie a comerțului.