loader
Foto

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt persoanele care pot cere partajul, care este obiectul acestuia, cum se poate realiza şi ce efecte produce? La aceste întrebări am răspuns în ediţia de joi, 28 martie, a emisiunii ,,Oamenii si legea”.

 

De la ora 13:00, invitata Mihaelei OLARU a fost Ioana GROSU, avocat.

(w882)

Prin partajul succesoral se pune practic capăt stării de indiviziune în care se găsesc persoanele care au calitatea de moştenitori şi care deţin în coproprietate unul sau mai multe bunuri pe care le-au moştenit. Potrivit legii, nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune. Moştenitorul poate cere oricând ieşirea, chiar şi atunci când există convenţii sau clauze testamentare care prevăd altfel.

(w882)

Pentru a putea moşteni, condiţiile generale sunt: capacitatea succesorală, vocaţia succesorală legală şi concretă, să nu fi fost renunţător, nedemn sau înlăturat de la moştenire printr-o dispoziţie testamentară şi să fi acceptat moştenirea în termenul prevăzut de lege.

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numarul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

***

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

 

JURNALIST TV

• Raluca AMZĂR

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...