loader
Foto

Naţionala U21 a României, în Italia, înconjurată de români!

Ei promit că, la meciurile României, publicul de pe stadion va fi cel de-al 12 -lea jucător al echipei noastre. Din 16 iunie, Campionatul European de Fotbal U21 este în direct la TVR.

 

Aflaţi în Italia pentru Campionatul European de Fotbal, care începe din 16 iunie, în exclusivitate la TVR 1, băieţii noştri intrat într-un stagiu de pregătire. Ei sunt cazaţi la un hotel condus de o româncă, Lia Bot din Cluj, care are în subordine încă 6 români (unii dintre ei se ocupă inclusiv de îngrijirea terenului unde tricolorii se antrenează). Şi chiar dacă bucătarul şef al hotelului Romano Landi, cu 2 stele Michelin, este italian – el este expert şi în mâncărurile tradiţionale româneşti, preferatele lui fiind mămăliga şi supa cu găluşte.

(oar_w460)

Din 15 iunie, tricolorii se mută la Forli şi intră în programul oficial al UEFA. Oraşul este recunoscut pentru numărul mare de români, care formează cea mai mare comunitate străină. Dacă în Forli, capitala provinciei Forli-Cesena, trăiesc circa 3-4.000 de români, în întreaga provincie se estimează un număr de aproximativ 5 ori mai mare.

Corespondenţii TVR de la faţa locului au stat de vorbă cu unul dintre cei mai activi suporteri ai tricolorilor. Este vorba despre Radu Antonenco, de 51 de ani, originar din Suceava, stabilit în Forli de 18 ani.

(oar_w460)

Fotbalul este marea sa pasiune căreia îi consacră aproape tot timpul său liber. A urmat cursurile specifice şi a devenit antrenor de fotbal la diferite categorii. În 2013, Antonenco a fost cooptat în nou înfiinţata echipă de fotbal formată doar cu jucători români: NEW TEAM FORLI.

(oar_w460)

Echipa a participat la numeroase turnee şi campionate pe care le-a câştigat, ajungând de 2 ori campioni naţionali.

(oar_w460)

De anul trecut, Radu Antonenco antrenează o echipa de fotbal formată exclusiv din jucători africani, dar acum face pregătiri intense pentru a organiza galeria care va susţine naţionala României U21 la acest Campionat European.

„Am fost plăcut surprins să aflu că naţionala noastră Under 21 va fi cantonată la Forli , este o bucurie pentru noi cei de aici sa avem „tricolorii mici“ aici, „acasă“! Din ceea ce ştiu, interesul pentru partidele ce se vor desfăşura la Cesena este destul de mare în rândul românilor şi stiu că vor veni nu doar cei din provincia Forli-Cesena, dar vor veni grupuri de romani şi din Bologna şi Ravenna pentru a susţine echipa noastră la meciurile cu Anglia şi Franţa! După ani buni, „tricolorii mici“ au şansa de a scoate românii în stradă după meciul cu Croaţia care este, din punctul meu de vedere, cel mai dificil. Dacă nu pierdem acest meci, putem avea o şansă şi un foarte bun moral pentru a îndrăzni mai mult cu Anglia şi cu Franţa. Oricum ar fi, pe stadionul din Cesena, la meciurile împotriva Angliei şi Franţei, tricolorii se vor simţi ca ACASĂ, pentru că publicul va fi cel de-al 12 -lea jucător al echipei României!.

Zilnic, pe TVR 1, la Jurnal de Euro (de la 19.55), găsiţi ultimele ştiri din mijlocul lotului nostru: interviuri, ştiri, relatări. Corespondenţii TVR aduc în exclusivitate de la faţa locului noutăţile tricolorilor, imagini de la antrenamente şi relatări despre pregătirile pentru Campionatul European de Fotbal U21.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...