loader
Foto

Muzică pentru toţi, de Revelion, la TVR 3

În noaptea de Revelion, TVR 3 oferă românilor o alternativă de a petrece câteva ore în compania programelor realizate de studiourile teritoriale ale Televiziunii Române

 

Muzica de toate genurile şi pentru toate gusturile va umple casele telespectatorilor care aleg să-şi petreacă noaptea dintre ani cu TVR 3.

De la ora 22.00, Studioul teritorial Târgu Mureş face tuturor o urare din suflet: La mulţi ani cu bucurie!. Gazdă este cunoscuta interpretă de muzică populară Maria Butilă, care prezintă un program de muzică de petrecere autentică şi romanţe, în interpretarea unor voci care s-au impus, de-a lungul vremii: Veta Biriş, Domnica Dologa (câştigătoare a Trofeului „Crizantema de Aur”), Leontina Pop, Maria Moldovan, Maria Marcu, Dorina Grad, Maria Neag, Maria Faghiura, Gheorghe Mureşan. Petrecerea se încinge şi datorită unor cântece de petrecere culese din tezaurul folclorului transilvănean de Dorina Oprea, Amalia Codorean Chindriş, Teodor Sântean, Mihai şi Ioachim Spân, dar şi aduse din Oltenia de Ion Drăgan (Gorj) şi Ionuţ Tudorescu (Mehedinţi). Ora zero a noului an e întâmpinată cu şampanie şi urări, dar şi cu un savuros Pluguşor al copiilor din comuna Hodac.

Începutul lui 2013 aduce la TVR 3 prima parte a unui Concert Millenium, prin intermediul Studioului teritorial Iaşi. Millenium Band îşi prezintă concertul aniversar de 15 ani. Cu un repertoriu de peste 200 de piese, formaţia din Republica Moldova este una dintre cele mai longevive trupe de peste Prut. Din 1997, cei şapte vocal-instrumentişti au străbătut lumea în lung şi-n lat, câştigând numeroase premii la concursuri internaţionale.

Petrecerea de Revelion continuă la TVR Târgu Mureş, în acelaşi cadru, de la ora 1.30. De această dată, Maria Butilă, prezentatoarea emisiunii Pe Mureş şi pe Târnave propune o întâlnire de o oră cu muzica populară. Şi, bineînţeles, ce altă melodie putea deschide emisiunea decât celebra „Pe Mureş şi pe Târnave” a lui Alexandru Grozuţă, de această dată în interpretarea nu mai puţin cunoscută a lui Gheorghe Mureşan.

De la ora 2.30, telespectatorii TVR 3 pot urmări a doua parte a concertului trupei Millenium, iar cu cinci minute înainte de ora 4.00 TVR Craiova oferă un regal de muzică lautarească veche, unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Oltenia, Festivalul Naţional de Muzică Lăutărească Veche Zavaidoc, Piteşti 2012. Pe scena Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti şi-au dau concursul tineri interpreţi din Oltenia. Prima parte, difuzată în noaptea de Revelion, cuprinde concursul festivalului şi recitaluri cu Nineta Popa, Polina Gheorghe, Costică Boieru. Partea a doua, difuzată la TVR 3 pe 1 ianuarie, de la ora 18.00, constă în gala laureaţilor şi recitaluri cu Veta Biriş, Ionel Tudorache, Valentin Grigorescu şi grupul Zavaidoc.

Cei care rezistă până dimineaţă au parte de o surpriză, adusă la ora 5.55 de TVR Iaşi. Ca în fiecare an, Orchestra Forţelor Armate Americane colinda Europa într-o misiune... festivă. Ei sunt ambasadorii Statelor Unite pe continentul european, iar acum au poposit şi la Iaşi. Concertul Orchestrei Forţelor Armate Americane aduce spiritul american şi în casele telespectatorilor TVR 3.

Prima zi a Noului An ne învăluie într-o atmosferă de basme cu prinţi şi prinţese. De la 13.35, TVR Timişoara ne invită la Balul vienez de la Timişoara, un eveniment ce are rolul de a reînvia valorile unei epoci care a avut un rol marcant în cultura acestei părţi de ţară, de a aşeza în făgaşul lor natural valorile societăţii româneşti şi a le integra în cultura europeană.

Tot pe 1 ianuarie, la ora 17.00, telespectatorii se vor bucura de reîntâlnirea cu cea mai frumoasă jurată a show-ului Fabrica de staruri, show difuzat în primăvara lui 2012 la TVR 1. Studioul teritorial Iaşi oferă telespectatorilor TVR 3 Concertul Cununa de flori cu Natalie Toma, un spectacol în care interpreta basarabeancă este alături de Alex Calancea Band (Chişinău).

(w882) NatalieTom

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...