Mircea Lucescu este „Il Luce”, din 6 iunie, la TVR 1 | VIDEO

TVR.RO | Marţi, 02 Iunie 2020
Serialul realizat de cunoscutul comentator și realizator tv Dumitru Graur, ce urmărește cariera și viața marelui antrenor român, va putea fi urmărit timp de opt săptămâni, în fiecare sâmbătă și duminică, de la 15.30, la TVR 1.    
Lucescu triumfator
Mexic 1970
stropit cu sampanie
Mircea cu narghilea
Graur si Sergen
Lucescu triumfator
Mexic 1970
stropit cu sampanie
Mircea cu narghilea
Graur si Sergen

Din 6 iunie, iubitorii fotbalului, dar nu numai ei, sunt așteptați în fața micilor ecrane, pentru a urmări povestea de succes a unuia dintre cei mai prolifici antrenori pe care România i-a dat fotbalului internațional, dar și a unui om care a răzbit prin propriile puteri, care a demonstrat că determinarea, seriozitatea și sufletul pus în tot ceea ce a făcut sunt cheia spre rezultate excepționale.

Mircea Lucescu este „Il Luce”, în seria documentară ce începe din 6 iunie la TVR 1, realizată de cunoscutul comentator și realizator tv Dumitru Graur. Producția în 16 episoade va putea fi văzută în fiecare sâmbătă și duminică, de la 15.30, la TVR 1.

(w640) cupa si ca

Serialul urmărește pas cu pas cariera de jucător și de antrenor a celui supranumit „Il Luce” încă din anii ’90, când își câștiga faima în Italia, la Pisa și Brescia. Peste 100 de personaje din România, Italia, Turcia sau Ucraina vorbesc pe larg despre Mircea Lucescu, omul care le-a marcat într-un fel viața și cariera.

(w640) Mircea rid

(w640) Mircea si

De-a lungul celor 16 episoade, sunt redate cu fidelitate, grație unor secvențe de arhivă foarte amănunțit cercetată, meciuri celebre între Dinamo și Steaua, partide ale echipei naționale, traseul unor formații construite de Lucescu, precum Corvinul Hunedoara, Dinamo, Rapid, Galatasaray sau Șahtior Donețk, numeroasele succese obținute cu aceste echipe, culminând cu câștigarea Cupei UEFA, la Istanbul, în 2009.

(w640) Lucescu la

Il Luce” este, de fapt, o adevărată cronică a fotbalului românesc, pe care Mircea Lucescu l-a marcat vreme de peste 30 de ani, dar și a succesului fără pereche obținut peste hotare, așa cum niciun alt antrenor român n-a reușit până în prezent. În final, ștafeta este predată fiului său, Răzvan Lucescu, a cărui promițătoare carieră de antrenor este în plină desfășurare.

(w640) Mircea cu

Pe 6 iunie, de la 15.30, telespectatorii TVR 1 văd începutul poveștii celui care avea să devină, pentru întreaga lume a fotbalului, „Il Luce” – Copilul cu ochii mari şi dragoste de carte. Iar duminică, pe 7 iunie, la aceeași oră, urmărim episodul 2 al seriei realizate de Dumitru Graur, cu titlul Fotbalul e viața mea.

(w640) familia Lu

Următoarele episoade continuă cu alte momente importante din viața marelui antrenor: „Căpitanul de pe Wembley” și „Între primele 8 echipe ale Europei” (episoadele 3 și 4, difuzate pe 13 și 14 iunie), „Hunedoara, mon amour!” și „Cum se clădeşte o echipă naţională” (episoadele 5 și 6, pe 20 și 21 iunie), „Preţul succesului” și „Copiii lui Lucescu se fac mari” (episoadele 7 și 8, pe 27 și 28 iunie), „Dinamo-Steaua, meciul generalilor” și „Mirajul fotbalului italian” (episoadele 9 și 10, pe 4 și 5 iulie), „Brescia Romena” și „Iubire înflăcărată de Giuleşti” (episoadele 11 și 12, pe 11 și 12 iulie), „I Love You, Luce!” și „Lucescu Împărat” (episoadele 13 și 14, pe 18 și 19 iulie), respectiv „În inima lui Ahmetov” și „Un om în picioare” (episoadele 15 și 16 – ultimul, difuzate la TVR 1 pe 25 și 26 iulie).

(w640) Nelli si c

Este capodopera vieții mele profesionale! Îi sfătuiesc pe toți iubitorii fotbalului să nu rateze niciun episod”, afirma realizatorul, referindu-se la această producție. Timp de opt săptămâni, seria documentară „Il Luce” se vede la TVR 1, în fiecare zi de weekend, de la 15.30.

TVR +
Canalul TVR YouTube