loader
Foto

Politică şi delicateţuri: Masterchef Patrizia, „Pe tocuri în bucătărie”

O italiancă născută în Bahamas, invitata lui Mircea Dinescu: duminică, 3 mai, de la ora 14:30, am revăzut ediția și meniul preparat de poet pentru simpatica italiancă stabilită în România.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„Mi se pare că domnul Dinescu e un om interesant orice ar face şi e foarte plăcut să petreci timp lângă el; e un om de cultură, este ironic, iar ora pe care am petrecut-o împreună a fost foarte placută”, mărturiseşte masterchef Patrizia Paglieri, invitata lui Mircea Dinescu.

Nici Dinescu nu se lasă mai prejos şi spune: „Patrizia este o femeie luminoasă şi are şi farmecul limbajului, are hazul ei, iar faptul că s-a acomodat aici, în România, e un semn bun atât pentru ea, cât și pentru noi”.

(w882)

În emisiunea de duminică, Mircea Dinescu vrea să o impresioneze pe invitata lui cu un drob reţetă proprie, din care nu lipsesc ingredientele sale preferate: slăninuţa de la Cetate, vinul şi sucul de portocale.

Veselă şi plină de viaţă, Patrizia vorbeşte cu mult entuziasm despre afacerile sale, despre fiul său Francesco şi, evident, despre pasiunea pentru bucătărie, timp în care maestrul Ionel Tudorache îi incântă cu muzica sa unică.

(w882)

(w882)

***

Despre masterchef Patrizia Paglieri

(w500)

S-a născut în Bahamas pe 15 mai 1966 şi a crescut în preajma restaurantului familiei sale, în orașul italian Sanremo. În 1993, Patrizia Paglieri a venit în România și în 2000, împreună cu părinții săi, a deschis un restaurant. În anul 2014 a fost unul dintre jurații show-ului Masterchef de la Pro Tv. În 2015 a lansat cartea „Pe tocuri în bucătărie”.

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1 HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.